Het kan gebeuren dat jij je Motorola Moto C wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is uiterst irritant wanneer dit gebeurt, omdat de Motorola Moto C nietswaardig is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat nogal snel moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Motorola Moto C-scherm niet aangaat, betekent niet noodzakelijk dat het te vervangen is. Door je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we bedacht dit artikel te schrijven. We zullen als eerste zien wat je moet doen als het scherm van je Motorola Moto C niet meer werkt. En dan zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanmotorola-moto-c

Wat te doen als je Motorola Moto C-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Motorola Moto C te herstellen.

Controleer of je Motorola Moto C volledig is geladen

Ja, we weten dat het idioot lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de reden van het probleem is. We adviseren je om te checken of je Motorola Moto C goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er zeker van bent dat je Motorola Moto C geladen is, voordat je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog een keer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Motorola Moto C uit

Soms moet je een harde reset uitvoeren van je Motorola Moto C om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande stappen uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult vervolgens kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Motorola Moto C-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het inderdaad het Motorola Moto C-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook denkbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te controleren of het scherm het niet meer doet, moet je je Motorola Moto C nog eens aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van Motorola Moto C licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, bewijst dit dat de Motorola Moto C gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, betekent dit dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het Motorola Moto C-scherm

Als je in de voorgaande stap hebt kunnen affirmeren dat het Motorola Moto C-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het jammer genoeg onvermijdelijk om het Motorola Moto C-scherm te vernieuwen. Daarvoor recommanderen wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Motorola Moto C- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen diverse redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele opties.

Heeft je Motorola Moto C water-of vochtschade?

Het gebeurt herhaaldelijk dat dit de reden is van een scherm dat niet goed werkt. Als de Motorola Moto C in het water is gevallen of als je laatst in een erg natte omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Als dat zo is, kun je proberen je Motorola Moto C wat te verwarmen met een droger en krachtig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan soms het scherm in orde brengen.

Is de Motorola Moto C gevallen?

Als je Motorola Moto C onlangs gevallen is of als het scherm kapot is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te vernieuwen.

Zijn er andere signalen?

Als je Motorola Moto C de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Motorola Moto C alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. Indien dat zo is bevelen wij je aan een Factory Reset te realiseren.