Het kan gebeuren dat jij je Moto G6 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is vreselijk irritant indien dit gebeurt, omdat de Moto G6 onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Daarom is dit een probleem dat redelijk vlug moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Moto G6-scherm niet aangaat, betekent niet noodzakelijk dat het te vernieuwen is. Om je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we besloten dit artikel te schrijven. We zullen eerst bekijken wat je moet gaan doen als het scherm van je Moto G6 niet meer werkt. En dan bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanMoto-G6

Wat te doen als je Moto G6-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanraden te doen om het scherm van je Moto G6 te repareren.

Controleer of je Moto G6 volledig is geladen

Ja, we weten dat het stom lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de oorzaak van het probleem is. We raden je aan om te controleren of je Moto G6 goed is geladen. Echt, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er van overtuigd bent dat je Moto G6 geladen is, voordat je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog eens laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Moto G6 uit

Af en toe moet je een harde reset realiseren van je Moto G6 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande fases realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult daarna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Moto G6-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het werkelijk het Moto G6-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook denkbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Om te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je Moto G6 nog eens aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van Moto G6 licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, betekent dit dat de Moto G6 gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, wil dit zeggen dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het Moto G6-scherm

Ingeval je in de vorige fase hebt kunnen confirmeren dat het Moto G6-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dat geval is het helaas onvermijdelijk om het Moto G6-scherm te vernieuwen. Hiervoor bevelen wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Moto G6- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen diverse redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige mogelijkheden.

Heeft je Moto G6 water-of vochtschade?

Het gebeurt regelmatig dat dit de oorzaak is van een scherm dat slecht functioneert. Ingeval de Moto G6 in het water is gevallen of als je laatst in een zeer regenachtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. En als dat zo is, kun je trachten je Moto G6 lichtjes te verwarmen met een droger en flink op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan misschien het scherm herstellen.

Is de Moto G6 gevallen?

Als je Moto G6 laatst gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We raden je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vernieuwen.

Zijn er andere signalen?

Ingeval je Moto G6 de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Moto G6 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. Indien dat zo is bevelen wij je aan een Factory Reset te realiseren.