Het kan gebeuren dat jij je Microsoft Lumia 950 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is ontzettend onaangenaam als dit gebeurt, omdat de Microsoft Lumia 950 ongeschikt is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat nogal snel moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Microsoft Lumia 950-scherm niet aangaat, zegt niet zozeker dat het te vervangen is. Om je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we bedacht dit artikel op te schrijven. We zullen als eerste zien wat je moet doen als het scherm van je Microsoft Lumia 950 niet meer werkt. Daarna zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanmicrosoft-lumia-950

Wat te doen als je Microsoft Lumia 950-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Microsoft Lumia 950 te repareren.

Controleer of je Microsoft Lumia 950 volledig is geladen

Ja, we weten dat het dom lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de reden van het probleem is. We raden je aan om te controleren of je Microsoft Lumia 950 goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er zeker van bent dat je Microsoft Lumia 950 geladen is, voordat je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nogmaals laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Microsoft Lumia 950 uit

Af en toe moet je een harde reset uitvoeren van je Microsoft Lumia 950 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande stappen uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult daarna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet het geval is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Microsoft Lumia 950-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het echt het Microsoft Lumia 950-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook denkbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Om te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je Microsoft Lumia 950 nog een keer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling waarnemen, een geluid horen of de LED van Microsoft Lumia 950 licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, wijst dit aan dat de Microsoft Lumia 950 gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, beduidt dit dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het Microsoft Lumia 950-scherm

Als je in de vorige stap hebt kunnen affirmeren dat het Microsoft Lumia 950-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het helaas onvermijdelijk om het Microsoft Lumia 950-scherm te vervangen. Hiervoor raden wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Microsoft Lumia 950- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige mogelijkheden.

Heeft je Microsoft Lumia 950 water-of vochtschade?

Het gebeurt dikwijls dat dit de reden is van een scherm dat niet goed werkt. Als de Microsoft Lumia 950 in het water is gevallen of als je onlangs in een zeer natte omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Zo ja, kun je proberen je Microsoft Lumia 950 wat te verwarmen met een droger en flink op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan weleens het scherm weer goed maken.

Is de Microsoft Lumia 950 gevallen?

Als je Microsoft Lumia 950 onlangs gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We raden je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Als je Microsoft Lumia 950 de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Microsoft Lumia 950 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. Zo ja adviseren wij je een Factory Reset uit te voeren.