Het kan gebeuren dat jij je Microsoft Lumia 650 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is zeer vervelend indien dit gebeurt, omdat de Microsoft Lumia 650 onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Daarom is dit een probleem dat best vlug moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Microsoft Lumia 650-scherm niet aangaat, zegt niet noodzakelijk dat het te vernieuwen is. Door je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we besloten dit artikel op te schrijven. We zullen als eerste bekijken wat je moet gaan doen als het scherm van je Microsoft Lumia 650 niet meer werkt. Daarna bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanmicrosoft-lumia-650

Wat te doen als je Microsoft Lumia 650-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanraden te doen om het scherm van je Microsoft Lumia 650 te herstellen.

Controleer of je Microsoft Lumia 650 volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het onnozel lijkt, maar het gebeurt vaak dat dit de reden van het probleem is. We bevelen je aan om te controleren of je Microsoft Lumia 650 goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er van overtuigd bent dat je Microsoft Lumia 650 geladen is, alvorens je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog een keer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Microsoft Lumia 650 uit

Soms moet je een harde reset realiseren van je Microsoft Lumia 650 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande stappen realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult vervolgens kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Microsoft Lumia 650-scherm is dat niet meer aangaat

Het is belangrijk om te weten of het werkelijk het Microsoft Lumia 650-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook denkbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te controleren of het scherm het niet meer doet, moet je je Microsoft Lumia 650 opnieuw aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van Microsoft Lumia 650 licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, wijst dit aan dat de Microsoft Lumia 650 gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, bedoelt dit dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het Microsoft Lumia 650-scherm

Indien je in de voorafgaande fase hebt kunnen affirmeren dat het Microsoft Lumia 650-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dat geval is het jammer genoeg nodig om het Microsoft Lumia 650-scherm te vervangen. Hiervoor raden wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Microsoft Lumia 650- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen diverse redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige mogelijkheden.

Heeft je Microsoft Lumia 650 water-of vochtschade?

Het gebeurt herhaaldelijk dat dit de reden is van een scherm dat slecht functioneert. Indien de Microsoft Lumia 650 in het water is gevallen of als je onlangs in een erg natte omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Zo ja, kun je proberen je Microsoft Lumia 650 ietsje te verwarmen met een droger en krachtig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan misschien het scherm in orde brengen.

Is de Microsoft Lumia 650 gevallen?

Als je Microsoft Lumia 650 onlangs gevallen is of als het scherm gebroken is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Indien je Microsoft Lumia 650 de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een signaal zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Microsoft Lumia 650 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. Als dit zo is raden wij je aan een Factory Reset uit te voeren.