Het kan gebeuren dat jij je Microsoft Lumia 640 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is vreselijk ellendig wanneer dit gebeurt, omdat de Microsoft Lumia 640 ongeschikt is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat vrij vlug moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Microsoft Lumia 640-scherm niet aangaat, zegt niet zozeker dat het te vervangen is. Teneinde je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we bedacht dit artikel te schrijven. We zullen als eerste zien wat je moet doen als het scherm van je Microsoft Lumia 640 niet meer werkt. Vervolgens zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanmicrosoft-lumia-640

Wat te doen als je Microsoft Lumia 640-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Microsoft Lumia 640 te herstellen.

Controleer of je Microsoft Lumia 640 volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het stom lijkt, maar het gebeurt vaak dat dit de oorzaak van het probleem is. We bevelen je aan om te controleren of je Microsoft Lumia 640 goed is geladen. Echt, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er zeker van bent dat je Microsoft Lumia 640 geladen is, alvorens je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog eens laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Microsoft Lumia 640 uit

Misschien moet je een harde reset realiseren van je Microsoft Lumia 640 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande stappen realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult dan kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Microsoft Lumia 640-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het echt het Microsoft Lumia 640-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook denkbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Om te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je Microsoft Lumia 640 weer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van Microsoft Lumia 640 licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, bewijst dit dat de Microsoft Lumia 640 gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, bedoelt dit dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het Microsoft Lumia 640-scherm

Ingeval je in de voorgaande stap hebt kunnen confirmeren dat het Microsoft Lumia 640-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het jammer genoeg onvermijdelijk om het Microsoft Lumia 640-scherm te verwisselen. Hiervoor adviseren wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Microsoft Lumia 640- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen verschillende redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn een paar mogelijkheden.

Heeft je Microsoft Lumia 640 water-of vochtschade?

Het gebeurt herhaaldelijk dat dit de oorzaak is van een scherm dat slecht werkt. Ingeval de Microsoft Lumia 640 in het water is gevallen of als je laatst in een zeer vochtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. En als dat zo is, kun je trachten je Microsoft Lumia 640 lichtjes te verwarmen met een droger en krachtig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan misschien het scherm weer goed maken.

Is de Microsoft Lumia 640 gevallen?

Als je Microsoft Lumia 640 laatst gevallen is of als het scherm kapot is, komt daar waarschijnlijk het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te verwisselen.

Zijn er andere signalen?

Ingeval je Microsoft Lumia 640 de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Microsoft Lumia 640 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. Als dit zo is raden wij je aan een Factory Reset te realiseren.