Het kan gebeuren dat jij je LG Xpower 3 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is uiterst ellendig wanneer dit gebeurt, omdat de LG Xpower 3 onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat tamelijk vlug moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het LG Xpower 3-scherm niet aangaat, betekent niet noodzakelijk dat het te vernieuwen is. Teneinde je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we bedacht dit artikel op te schrijven. We zullen als eerste zien wat je moet uitvoeren als het scherm van je LG Xpower 3 niet meer werkt. En dan zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanlg-xpower-3

Wat te doen als je LG Xpower 3-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanraden te doen om het scherm van je LG Xpower 3 te repareren.

Controleer of je LG Xpower 3 volledig is geladen

Ja, we weten dat het dom lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de reden van het probleem is. We adviseren je om te controleren of je LG Xpower 3 goed is geladen. Werkelijk, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er van overtuigd bent dat je LG Xpower 3 geladen is, alvorens je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog eens laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van LG Xpower 3 uit

Soms moet je een harde reset realiseren van je LG Xpower 3 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande stappen realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult dan kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet het geval is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het LG Xpower 3-scherm is dat niet meer aangaat

Het is belangrijk om te weten of het echt het LG Xpower 3-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Om te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je LG Xpower 3 weer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van LG Xpower 3 licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, toont dit aan dat de LG Xpower 3 gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, wil dit zeggen dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het LG Xpower 3-scherm

Als je in de voorafgaande stap hebt kunnen affirmeren dat het LG Xpower 3-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het helaas nodig om het LG Xpower 3-scherm te vernieuwen. Hiervoor recommanderen wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een LG Xpower 3- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen diverse oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige mogelijkheden.

Heeft je LG Xpower 3 water-of vochtschade?

Het gebeurt dikwijls dat dit de reden is van een scherm dat slecht functioneert. Als de LG Xpower 3 in het water is gevallen of als je kortgeleden in een erg vochtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Als dat het geval is, kun je trachten je LG Xpower 3 wat te verwarmen met een droger en flink op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan weleens het scherm in orde brengen.

Is de LG Xpower 3 gevallen?

Als je LG Xpower 3 laatst gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar waarschijnlijk het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te vernieuwen.

Zijn er andere signalen?

Als je LG Xpower 3 de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een signaal zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je LG Xpower 3 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. Als dit zo is adviseren wij je een Factory Reset uit te voeren.