Het kan gebeuren dat jij je LG X Power2 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is uiterst naar als dit gebeurt, omdat de LG X Power2 ongeschikt is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat nogal snel moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het LG X Power2-scherm niet aangaat, zegt niet noodzakelijk dat het te vervangen is. Door je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we besloten dit artikel op te schrijven. We zullen als eerste bekijken wat je moet uitvoeren als het scherm van je LG X Power2 niet meer werkt. En dan bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanlg-x-power2

Wat te doen als je LG X Power2-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanraden te doen om het scherm van je LG X Power2 te herstellen.

Controleer of je LG X Power2 volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het stom lijkt, maar het gebeurt vaak dat dit de reden van het probleem is. We bevelen je aan om te controleren of je LG X Power2 goed is geladen. Werkelijk, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er zeker van bent dat je LG X Power2 geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog een keer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van LG X Power2 uit

Soms moet je een harde reset uitvoeren van je LG X Power2 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande fases uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult hierna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het LG X Power2-scherm is dat niet meer aangaat

Het is belangrijk om te weten of het werkelijk het LG X Power2-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook denkbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Om te verifiëren of het scherm het niet meer doet, moet je je LG X Power2 nogmaals aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling voelen, een geluid horen of de LED van LG X Power2 licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, betekent dit dat de LG X Power2 gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, bedoelt dit dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het LG X Power2-scherm

Als je in de voorafgaande fase hebt kunnen confirmeren dat het LG X Power2-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dat geval is het jammer genoeg onvermijdelijk om het LG X Power2-scherm te verwisselen. Hiervoor adviseren wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een LG X Power2- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele opties.

Heeft je LG X Power2 water-of vochtschade?

Het gebeurt vaak dat dit de reden is van een scherm dat niet goed functioneert. Als de LG X Power2 in het water is gevallen of als je kortgeleden in een erg regenachtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Als dat zo is, kun je trachten je LG X Power2 lichtjes te verwarmen met een droger en stevig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan weleens het scherm weer goed maken.

Is de LG X Power2 gevallen?

Als je LG X Power2 onlangs gevallen is of als het scherm kapot is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te verwisselen.

Zijn er andere signalen?

Als je LG X Power2 de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je LG X Power2 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. Als dit zo is adviseren wij je een Factory Reset uit te voeren.