Het kan gebeuren dat jij je LG V30 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is uiterst naar indien dit gebeurt, omdat de LG V30 onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Daarom is dit een probleem dat vrij snel moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het LG V30-scherm niet aangaat, zegt niet noodzakelijk dat het te vervangen is. Om je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we bedacht dit artikel te schrijven. We zullen eerst bekijken wat je moet doen als het scherm van je LG V30 niet meer werkt. Vervolgens bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanlg-v30

Wat te doen als je LG V30-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanraden te doen om het scherm van je LG V30 te herstellen.

Controleer of je LG V30 volledig is geladen

Ja, we weten dat het dom lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de oorzaak van het probleem is. We adviseren je om te controleren of je LG V30 goed is geladen. Werkelijk, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er van overtuigd bent dat je LG V30 geladen is, voordat je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nogmaals laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van LG V30 uit

Af en toe moet je een harde reset realiseren van je LG V30 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande stappen realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult daarna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het LG V30-scherm is dat niet meer aangaat

Het is belangrijk om te weten of het echt het LG V30-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Om te controleren of het scherm het niet meer doet, moet je je LG V30 opnieuw aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling waarnemen, een geluid horen of de LED van LG V30 licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, betekent dit dat de LG V30 gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, bedoelt dit dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het LG V30-scherm

Indien je in de voorgaande stap hebt kunnen affirmeren dat het LG V30-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dat geval is het jammer genoeg noodzakelijk om het LG V30-scherm te verwisselen. Hiervoor bevelen wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een LG V30- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn een paar mogelijkheden.

Heeft je LG V30 water-of vochtschade?

Het gebeurt dikwijls dat dit de oorzaak is van een scherm dat slecht werkt. Indien de LG V30 in het water is gevallen of als je onlangs in een erg vochtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. En als dat zo is, kun je trachten je LG V30 wat te verwarmen met een droger en flink op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan misschien het scherm in orde brengen.

Is de LG V30 gevallen?

Als je LG V30 onlangs gevallen is of als het scherm gebroken is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te verwisselen.

Zijn er andere signalen?

Indien je LG V30 de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een signaal zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je LG V30 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. Indien dat zo is bevelen wij je aan een Factory Reset uit te voeren.