Het kan gebeuren dat jij je LG Stylo 3 Plus wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is ontzettend vervelend als dit gebeurt, omdat de LG Stylo 3 Plus onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat vrij snel moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het LG Stylo 3 Plus-scherm niet aangaat, zegt niet noodzakelijk dat het te vernieuwen is. Door je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we bedacht dit artikel te schrijven. We zullen als eerste bekijken wat je moet doen als het scherm van je LG Stylo 3 Plus niet meer werkt. Daarna bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanlg-stylo-3-plus

Wat te doen als je LG Stylo 3 Plus-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanbevelen te doen om het scherm van je LG Stylo 3 Plus te herstellen.

Controleer of je LG Stylo 3 Plus volledig is geladen

Ja, we weten dat het dom lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de reden van het probleem is. We adviseren je om te checken of je LG Stylo 3 Plus goed is geladen. Werkelijk, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er zeker van bent dat je LG Stylo 3 Plus geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog een keer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van LG Stylo 3 Plus uit

Misschien moet je een harde reset uitvoeren van je LG Stylo 3 Plus om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande fases uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult hierna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het LG Stylo 3 Plus-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het werkelijk het LG Stylo 3 Plus-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Om te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je LG Stylo 3 Plus nog een keer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling voelen, een geluid horen of de LED van LG Stylo 3 Plus licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, laat dit zien dat de LG Stylo 3 Plus gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, beduidt dit dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het LG Stylo 3 Plus-scherm

Indien je in de voorgaande stap hebt kunnen bevestigen dat het LG Stylo 3 Plus-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het jammer genoeg nodig om het LG Stylo 3 Plus-scherm te vernieuwen. Hiervoor adviseren wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een LG Stylo 3 Plus- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen diverse oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige mogelijkheden.

Heeft je LG Stylo 3 Plus water-of vochtschade?

Het gebeurt vaak dat dit de reden is van een scherm dat niet goed werkt. Indien de LG Stylo 3 Plus in het water is gevallen of als je onlangs in een erg nattige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. In dat geval, kun je trachten je LG Stylo 3 Plus wat te verwarmen met een droger en krachtig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan af en toe het scherm herstellen.

Is de LG Stylo 3 Plus gevallen?

Als je LG Stylo 3 Plus laatst gevallen is of als het scherm kapot is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te vernieuwen.

Zijn er andere signalen?

Indien je LG Stylo 3 Plus de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een signaal zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je LG Stylo 3 Plus alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. In dit geval adviseren wij je een Factory Reset te realiseren.