Het kan gebeuren dat jij je LG Q6 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is vreselijk onaangenaam als dit gebeurt, omdat de LG Q6 onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat vrij snel moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het LG Q6-scherm niet aangaat, betekent niet zozeker dat het te vernieuwen is. Door je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we bedacht dit artikel te schrijven. We zullen als eerste bekijken wat je moet doen als het scherm van je LG Q6 niet meer werkt. En dan bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanlg-q6

Wat te doen als je LG Q6-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanbevelen te doen om het scherm van je LG Q6 te repareren.

Controleer of je LG Q6 volledig is geladen

Ja, we weten dat het zot lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de reden van het probleem is. We bevelen je aan om te controleren of je LG Q6 goed is geladen. Echt, het gebeurt weleens dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er van overtuigd bent dat je LG Q6 geladen is, alvorens je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het opnieuw laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van LG Q6 uit

Soms moet je een harde reset realiseren van je LG Q6 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande stappen realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult vervolgens kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet het geval is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het LG Q6-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het werkelijk het LG Q6-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Om te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je LG Q6 nog een keer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van LG Q6 licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, wijst dit aan dat de LG Q6 gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, bedoelt dit dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het LG Q6-scherm

Als je in de voorgaande fase hebt kunnen confirmeren dat het LG Q6-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het helaas nodig om het LG Q6-scherm te verwisselen. Daarvoor adviseren wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een LG Q6- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen verschillende oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn een paar opties.

Heeft je LG Q6 water-of vochtschade?

Het gebeurt vaak dat dit de reden is van een scherm dat niet goed werkt. Als de LG Q6 in het water is gevallen of als je laatst in een behoorlijk vochtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. En als dat het geval is, kun je proberen je LG Q6 lichtjes te verwarmen met een droger en hard op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan soms het scherm weer goed maken.

Is de LG Q6 gevallen?

Als je LG Q6 onlangs gevallen is of als het scherm kapot is, komt daar waarschijnlijk het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te verwisselen.

Zijn er andere signalen?

Als je LG Q6 de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een signaal zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je LG Q6 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. In dit geval bevelen wij je aan een Factory Reset uit te voeren.