Het kan gebeuren dat jij je LG L Bello wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is ontzettend irritant als dit gebeurt, omdat de LG L Bello onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Daarom is dit een probleem dat redelijk vlug moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het LG L Bello-scherm niet aangaat, zegt niet zozeker dat het te vernieuwen is. Om je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we bedacht dit artikel te schrijven. We zullen eerst zien wat je moet gaan doen als het scherm van je LG L Bello niet meer werkt. En dan zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanlg-l-bello

Wat te doen als je LG L Bello-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanraden te doen om het scherm van je LG L Bello te herstellen.

Controleer of je LG L Bello volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het stom lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de reden van het probleem is. We raden je aan om te checken of je LG L Bello goed is geladen. Echt, het gebeurt weleens dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er van overtuigd bent dat je LG L Bello geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nogmaals laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van LG L Bello uit

Soms moet je een harde reset uitvoeren van je LG L Bello om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande stappen uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult daarna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het LG L Bello-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het inderdaad het LG L Bello-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Om te verifiëren of het scherm het niet meer doet, moet je je LG L Bello weer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling voelen, een geluid horen of de LED van LG L Bello licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, wijst dit aan dat de LG L Bello gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, bedoelt dit dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het LG L Bello-scherm

Indien je in de voorgaande stap hebt kunnen affirmeren dat het LG L Bello-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dat geval is het helaas onvermijdelijk om het LG L Bello-scherm te vervangen. Daarvoor adviseren wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een LG L Bello- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen verschillende redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele opties.

Heeft je LG L Bello water-of vochtschade?

Het gebeurt regelmatig dat dit de reden is van een scherm dat niet goed functioneert. Indien de LG L Bello in het water is gevallen of als je onlangs in een zeer regenachtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Als dat het geval is, kun je proberen je LG L Bello ietsje te verwarmen met een droger en krachtig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan soms het scherm weer goed maken.

Is de LG L Bello gevallen?

Als je LG L Bello onlangs gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We raden je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Indien je LG L Bello de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je LG L Bello alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. Zo ja bevelen wij je aan een Factory Reset uit te voeren.