Het kan gebeuren dat jij je LG K8 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is zeer vervelend als dit gebeurt, omdat de LG K8 nietswaardig is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat tamelijk snel moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het LG K8-scherm niet aangaat, betekent niet noodzakelijk dat het te vervangen is. Door je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we bedacht dit artikel te schrijven. We zullen als eerste bekijken wat je moet doen als het scherm van je LG K8 niet meer werkt. En dan bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanlg-k8

Wat te doen als je LG K8-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanraden te doen om het scherm van je LG K8 te repareren.

Controleer of je LG K8 volledig is geladen

Ja, we weten dat het idioot lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de oorzaak van het probleem is. We bevelen je aan om te checken of je LG K8 goed is geladen. Werkelijk, het gebeurt weleens dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er zeker van bent dat je LG K8 geladen is, alvorens je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het opnieuw laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van LG K8 uit

Misschien moet je een harde reset realiseren van je LG K8 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande fases realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult vervolgens kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het LG K8-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het werkelijk het LG K8-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook denkbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Om te controleren of het scherm het niet meer doet, moet je je LG K8 nog eens aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling voelen, een geluid horen of de LED van LG K8 licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, bewijst dit dat de LG K8 gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, beduidt dit dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het LG K8-scherm

Indien je in de vorige stap hebt kunnen confirmeren dat het LG K8-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het jammer genoeg nodig om het LG K8-scherm te vervangen. Hiervoor recommanderen wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een LG K8- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen verschillende oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige opties.

Heeft je LG K8 water-of vochtschade?

Het gebeurt dikwijls dat dit de oorzaak is van een scherm dat niet goed functioneert. Indien de LG K8 in het water is gevallen of als je kortgeleden in een behoorlijk nattige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Als dat zo is, kun je proberen je LG K8 wat te verwarmen met een droger en hard op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan af en toe het scherm herstellen.

Is de LG K8 gevallen?

Als je LG K8 onlangs gevallen is of als het scherm kapot is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Indien je LG K8 de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je LG K8 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. In dit geval adviseren wij je een Factory Reset te realiseren.