Het kan gebeuren dat jij je LG G6 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is zeer vervelend als dit gebeurt, omdat de LG G6 ongeschikt is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat vrij snel moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het LG G6-scherm niet aangaat, zegt niet zozeker dat het te vervangen is. Door je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we bedacht dit artikel te schrijven. We zullen als eerste zien wat je moet gaan doen als het scherm van je LG G6 niet meer werkt. Vervolgens zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanlg-g6

Wat te doen als je LG G6-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanbevelen te doen om het scherm van je LG G6 te repareren.

Controleer of je LG G6 volledig is geladen

Ja, we weten dat het dom lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de reden van het probleem is. We adviseren je om te checken of je LG G6 goed is geladen. Echt, het gebeurt weleens dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er van overtuigd bent dat je LG G6 geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het opnieuw laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van LG G6 uit

Misschien moet je een harde reset realiseren van je LG G6 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande stappen realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult daarna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet het geval is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het LG G6-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het echt het LG G6-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Om te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je LG G6 opnieuw aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van LG G6 licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, betekent dit dat de LG G6 gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, wil dit zeggen dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het LG G6-scherm

Als je in de voorafgaande stap hebt kunnen confirmeren dat het LG G6-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het helaas nodig om het LG G6-scherm te vervangen. Hiervoor raden wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een LG G6- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen diverse redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele opties.

Heeft je LG G6 water-of vochtschade?

Het gebeurt vaak dat dit de reden is van een scherm dat slecht werkt. Als de LG G6 in het water is gevallen of als je laatst in een behoorlijk waterige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Als dat zo is, kun je trachten je LG G6 lichtjes te verwarmen met een droger en krachtig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan misschien het scherm in orde brengen.

Is de LG G6 gevallen?

Als je LG G6 laatst gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Als je LG G6 de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je LG G6 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. Indien dat zo is raden wij je aan een Factory Reset uit te voeren.