Het kan gebeuren dat jij je LG G4 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is vreselijk onaangenaam indien dit gebeurt, omdat de LG G4 nietswaardig is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat vrij vlug moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het LG G4-scherm niet aangaat, zegt niet noodzakelijk dat het te vervangen is. Teneinde je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we bedacht dit artikel te schrijven. We zullen eerst bekijken wat je moet doen als het scherm van je LG G4 niet meer werkt. En dan bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanlg-g4

Wat te doen als je LG G4-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanbevelen te doen om het scherm van je LG G4 te repareren.

Controleer of je LG G4 volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het onnozel lijkt, maar het gebeurt vaak dat dit de reden van het probleem is. We bevelen je aan om te checken of je LG G4 goed is geladen. Echt, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er van overtuigd bent dat je LG G4 geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog eens laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van LG G4 uit

Misschien moet je een harde reset uitvoeren van je LG G4 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande stappen uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult daarna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het LG G4-scherm is dat niet meer aangaat

Het is belangrijk om te weten of het inderdaad het LG G4-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Om te verifiëren of het scherm het niet meer doet, moet je je LG G4 nog een keer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling voelen, een geluid horen of de LED van LG G4 licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, wijst dit aan dat de LG G4 gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, betekent dit dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het LG G4-scherm

Ingeval je in de vorige fase hebt kunnen affirmeren dat het LG G4-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dat geval is het helaas onvermijdelijk om het LG G4-scherm te vernieuwen. Hiervoor raden wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een LG G4- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn een paar opties.

Heeft je LG G4 water-of vochtschade?

Het gebeurt regelmatig dat dit de reden is van een scherm dat slecht functioneert. Ingeval de LG G4 in het water is gevallen of als je laatst in een zeer vochtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Indien dat zo is , kun je proberen je LG G4 ietsje te verwarmen met een droger en flink op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan weleens het scherm in orde brengen.

Is de LG G4 gevallen?

Als je LG G4 laatst gevallen is of als het scherm kapot is, komt daar waarschijnlijk het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vernieuwen.

Zijn er andere signalen?

Ingeval je LG G4 de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je LG G4 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. Als dit zo is adviseren wij je een Factory Reset te realiseren.