Het kan gebeuren dat jij je Lenovo Yoga Tablet 2 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is ontzettend onaangenaam als dit gebeurt, omdat de Lenovo Yoga Tablet 2 ongeschikt is als het scherm niet aangaat. Daarom is dit een probleem dat tamelijk snel moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Lenovo Yoga Tablet 2-scherm niet aangaat, zegt niet zozeker dat het te vernieuwen is. Door je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we bedacht dit artikel op te schrijven. We zullen als eerste zien wat je moet gaan doen als het scherm van je Lenovo Yoga Tablet 2 niet meer werkt. En dan zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanLenovo-Yoga-Tablet-2

Wat te doen als je Lenovo Yoga Tablet 2-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Lenovo Yoga Tablet 2 te herstellen.

Controleer of je Lenovo Yoga Tablet 2 volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het zot lijkt, maar het gebeurt vaak dat dit de oorzaak van het probleem is. We raden je aan om te controleren of je Lenovo Yoga Tablet 2 goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er zeker van bent dat je Lenovo Yoga Tablet 2 geladen is, alvorens je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog een keer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Lenovo Yoga Tablet 2 uit

Misschien moet je een harde reset uitvoeren van je Lenovo Yoga Tablet 2 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande stappen uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult dan kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Lenovo Yoga Tablet 2-scherm is dat niet meer aangaat

Het is belangrijk om te weten of het echt het Lenovo Yoga Tablet 2-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Om te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je Lenovo Yoga Tablet 2 weer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling voelen, een geluid horen of de LED van Lenovo Yoga Tablet 2 licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, betekent dit dat de Lenovo Yoga Tablet 2 gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, beduidt dit dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het Lenovo Yoga Tablet 2-scherm

Ingeval je in de vorige fase hebt kunnen confirmeren dat het Lenovo Yoga Tablet 2-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het jammer genoeg noodzakelijk om het Lenovo Yoga Tablet 2-scherm te verwisselen. Hiervoor recommanderen wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Lenovo Yoga Tablet 2- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn een paar opties.

Heeft je Lenovo Yoga Tablet 2 water-of vochtschade?

Het gebeurt vaak dat dit de oorzaak is van een scherm dat niet goed functioneert. Ingeval de Lenovo Yoga Tablet 2 in het water is gevallen of als je laatst in een erg regenachtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. In dat geval, kun je trachten je Lenovo Yoga Tablet 2 een beetje te verwarmen met een droger en krachtig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan soms het scherm in orde brengen.

Is de Lenovo Yoga Tablet 2 gevallen?

Als je Lenovo Yoga Tablet 2 onlangs gevallen is of als het scherm kapot is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We raden je aan naar de winkel te gaan om het scherm te verwisselen.

Zijn er andere signalen?

Ingeval je Lenovo Yoga Tablet 2 de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een signaal zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Lenovo Yoga Tablet 2 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. Zo ja adviseren wij je een Factory Reset uit te voeren.