Het kan gebeuren dat jij je Lenovo Yoga Book wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is zeer ellendig indien dit gebeurt, omdat de Lenovo Yoga Book onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat tamelijk snel moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Lenovo Yoga Book-scherm niet aangaat, zegt niet noodzakelijk dat het te vernieuwen is. Door je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we bedacht dit artikel te schrijven. We zullen als eerste bekijken wat je moet uitvoeren als het scherm van je Lenovo Yoga Book niet meer werkt. Vervolgens bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanLenovo-Yoga-Book

Wat te doen als je Lenovo Yoga Book-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Lenovo Yoga Book te repareren.

Controleer of je Lenovo Yoga Book volledig is geladen

Ja, we weten dat het dom lijkt, maar het gebeurt vaak dat dit de reden van het probleem is. We raden je aan om te controleren of je Lenovo Yoga Book goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er van overtuigd bent dat je Lenovo Yoga Book geladen is, voordat je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog een keer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Lenovo Yoga Book uit

Misschien moet je een harde reset realiseren van je Lenovo Yoga Book om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande stappen realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult hierna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Lenovo Yoga Book-scherm is dat niet meer aangaat

Het is belangrijk om te weten of het echt het Lenovo Yoga Book-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Om te verifiëren of het scherm het niet meer doet, moet je je Lenovo Yoga Book nog een keer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van Lenovo Yoga Book licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, betekent dit dat de Lenovo Yoga Book gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, beduidt dit dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het Lenovo Yoga Book-scherm

Als je in de voorgaande fase hebt kunnen bevestigen dat het Lenovo Yoga Book-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dat geval is het helaas onvermijdelijk om het Lenovo Yoga Book-scherm te verwisselen. Daarvoor raden wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Lenovo Yoga Book- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen verschillende oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige mogelijkheden.

Heeft je Lenovo Yoga Book water-of vochtschade?

Het gebeurt regelmatig dat dit de reden is van een scherm dat niet goed werkt. Als de Lenovo Yoga Book in het water is gevallen of als je laatst in een zeer nattige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Als dat het geval is, kun je trachten je Lenovo Yoga Book een beetje te verwarmen met een droger en krachtig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan misschien het scherm weer goed maken.

Is de Lenovo Yoga Book gevallen?

Als je Lenovo Yoga Book kortgeleden gevallen is of als het scherm gebroken is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We raden je aan naar de winkel te gaan om het scherm te verwisselen.

Zijn er andere signalen?

Als je Lenovo Yoga Book de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een signaal zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Lenovo Yoga Book alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. Als dit zo is bevelen wij je aan een Factory Reset uit te voeren.