Het kan gebeuren dat jij je Lenovo Vibe B wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is vreselijk irritant als dit gebeurt, omdat de Lenovo Vibe B onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat tamelijk snel moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Lenovo Vibe B-scherm niet aangaat, zegt niet noodzakelijk dat het te vervangen is. Om je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we bedacht dit artikel op te schrijven. We zullen eerst zien wat je moet gaan doen als het scherm van je Lenovo Vibe B niet meer werkt. Daarna zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanlenovo-vibe-b

Wat te doen als je Lenovo Vibe B-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanraden te doen om het scherm van je Lenovo Vibe B te repareren.

Controleer of je Lenovo Vibe B volledig is geladen

Ja, we weten dat het zot lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de reden van het probleem is. We raden je aan om te controleren of je Lenovo Vibe B goed is geladen. Werkelijk, het gebeurt weleens dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er zeker van bent dat je Lenovo Vibe B geladen is, voordat je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het opnieuw laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Lenovo Vibe B uit

Misschien moet je een harde reset realiseren van je Lenovo Vibe B om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande stappen realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult hierna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Lenovo Vibe B-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het inderdaad het Lenovo Vibe B-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Om te verifiëren of het scherm het niet meer doet, moet je je Lenovo Vibe B weer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van Lenovo Vibe B licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, bewijst dit dat de Lenovo Vibe B gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, wil dit zeggen dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het Lenovo Vibe B-scherm

Als je in de vorige fase hebt kunnen confirmeren dat het Lenovo Vibe B-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het helaas noodzakelijk om het Lenovo Vibe B-scherm te vervangen. Hiervoor bevelen wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Lenovo Vibe B- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen verschillende redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige mogelijkheden.

Heeft je Lenovo Vibe B water-of vochtschade?

Het gebeurt vaak dat dit de reden is van een scherm dat slecht functioneert. Als de Lenovo Vibe B in het water is gevallen of als je onlangs in een zeer natte omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. En als dat het geval is, kun je trachten je Lenovo Vibe B lichtjes te verwarmen met een droger en stevig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan soms het scherm herstellen.

Is de Lenovo Vibe B gevallen?

Als je Lenovo Vibe B laatst gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We raden je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Als je Lenovo Vibe B de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een signaal zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Lenovo Vibe B alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. Indien dat zo is bevelen wij je aan een Factory Reset te realiseren.