Het kan gebeuren dat jij je Lenovo Moto Z2 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is ontzettend ellendig als dit gebeurt, omdat de Lenovo Moto Z2 ongeschikt is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat best snel moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Lenovo Moto Z2-scherm niet aangaat, betekent niet zozeker dat het te vervangen is. Teneinde je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we bedacht dit artikel te schrijven. We zullen eerst zien wat je moet doen als het scherm van je Lenovo Moto Z2 niet meer werkt. En dan zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanlenovo-moto-z2

Wat te doen als je Lenovo Moto Z2-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Lenovo Moto Z2 te herstellen.

Controleer of je Lenovo Moto Z2 volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het idioot lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de reden van het probleem is. We bevelen je aan om te controleren of je Lenovo Moto Z2 goed is geladen. Echt, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er zeker van bent dat je Lenovo Moto Z2 geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog eens laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Lenovo Moto Z2 uit

Misschien moet je een harde reset uitvoeren van je Lenovo Moto Z2 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande stappen uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult dan kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Lenovo Moto Z2-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het inderdaad het Lenovo Moto Z2-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook denkbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Om te verifiëren of het scherm het niet meer doet, moet je je Lenovo Moto Z2 weer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling waarnemen, een geluid horen of de LED van Lenovo Moto Z2 licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, betekent dit dat de Lenovo Moto Z2 gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, betekent dit dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het Lenovo Moto Z2-scherm

Indien je in de voorafgaande stap hebt kunnen affirmeren dat het Lenovo Moto Z2-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het jammer genoeg onvermijdelijk om het Lenovo Moto Z2-scherm te vernieuwen. Daarvoor recommanderen wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Lenovo Moto Z2- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen diverse redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn een paar opties.

Heeft je Lenovo Moto Z2 water-of vochtschade?

Het gebeurt herhaaldelijk dat dit de reden is van een scherm dat slecht functioneert. Indien de Lenovo Moto Z2 in het water is gevallen of als je laatst in een zeer waterige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Als dat zo is, kun je trachten je Lenovo Moto Z2 lichtjes te verwarmen met een droger en flink op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan af en toe het scherm in orde brengen.

Is de Lenovo Moto Z2 gevallen?

Als je Lenovo Moto Z2 onlangs gevallen is of als het scherm kapot is, komt daar waarschijnlijk het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vernieuwen.

Zijn er andere signalen?

Indien je Lenovo Moto Z2 de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Lenovo Moto Z2 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. Indien dat zo is raden wij je aan een Factory Reset uit te voeren.