Het kan gebeuren dat jij je Lenovo K5 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is ontzettend naar wanneer dit gebeurt, omdat de Lenovo K5 ongeschikt is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat nogal vlug moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Lenovo K5-scherm niet aangaat, zegt niet zozeker dat het te vervangen is. Teneinde je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we bedacht dit artikel te schrijven. We zullen als eerste bekijken wat je moet uitvoeren als het scherm van je Lenovo K5 niet meer werkt. En dan bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanlenovo-k5

Wat te doen als je Lenovo K5-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanraden te doen om het scherm van je Lenovo K5 te herstellen.

Controleer of je Lenovo K5 volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het idioot lijkt, maar het gebeurt vaak dat dit de reden van het probleem is. We bevelen je aan om te checken of je Lenovo K5 goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt weleens dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er zeker van bent dat je Lenovo K5 geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog eens laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Lenovo K5 uit

Af en toe moet je een harde reset realiseren van je Lenovo K5 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande fases realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult daarna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet het geval is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Lenovo K5-scherm is dat niet meer aangaat

Het is belangrijk om te weten of het echt het Lenovo K5-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Om te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je Lenovo K5 opnieuw aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van Lenovo K5 licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, toont dit aan dat de Lenovo K5 gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, wil dit zeggen dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het Lenovo K5-scherm

Ingeval je in de vorige stap hebt kunnen affirmeren dat het Lenovo K5-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het helaas noodzakelijk om het Lenovo K5-scherm te vernieuwen. Hiervoor raden wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Lenovo K5- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen diverse redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn een paar mogelijkheden.

Heeft je Lenovo K5 water-of vochtschade?

Het gebeurt herhaaldelijk dat dit de reden is van een scherm dat niet goed functioneert. Ingeval de Lenovo K5 in het water is gevallen of als je onlangs in een erg regenachtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. In dat geval, kun je proberen je Lenovo K5 wat te verwarmen met een droger en hard op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan misschien het scherm weer goed maken.

Is de Lenovo K5 gevallen?

Als je Lenovo K5 kortgeleden gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar waarschijnlijk het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vernieuwen.

Zijn er andere signalen?

Ingeval je Lenovo K5 de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Lenovo K5 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. Als dit zo is adviseren wij je een Factory Reset te realiseren.