Het kan gebeuren dat jij je Kazam wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is ontzettend naar wanneer dit gebeurt, omdat de Kazam onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat tamelijk vlug moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Kazam-scherm niet aangaat, zegt niet zozeker dat het te vernieuwen is. Om je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we besloten dit artikel te schrijven. We zullen eerst bekijken wat je moet gaan doen als het scherm van je Kazam niet meer werkt. Vervolgens bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aankazam

Wat te doen als je Kazam-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Kazam te repareren.

Controleer of je Kazam volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het idioot lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de reden van het probleem is. We raden je aan om te controleren of je Kazam goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er van overtuigd bent dat je Kazam geladen is, voordat je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog eens laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Kazam uit

Af en toe moet je een harde reset realiseren van je Kazam om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande stappen realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult daarna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Kazam-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het werkelijk het Kazam-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Om te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je Kazam nog eens aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling voelen, een geluid horen of de LED van Kazam licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, toont dit aan dat de Kazam gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, bedoelt dit dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het Kazam-scherm

Ingeval je in de voorgaande stap hebt kunnen bevestigen dat het Kazam-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het helaas nodig om het Kazam-scherm te verwisselen. Hiervoor bevelen wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Kazam- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen diverse redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele mogelijkheden.

Heeft je Kazam water-of vochtschade?

Het gebeurt vaak dat dit de reden is van een scherm dat niet goed werkt. Ingeval de Kazam in het water is gevallen of als je laatst in een zeer vochtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. En als dat het geval is, kun je trachten je Kazam lichtjes te verwarmen met een droger en flink op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan weleens het scherm weer goed maken.

Is de Kazam gevallen?

Als je Kazam kortgeleden gevallen is of als het scherm kapot is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We raden je aan naar de winkel te gaan om het scherm te verwisselen.

Zijn er andere signalen?

Ingeval je Kazam de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een signaal zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Kazam alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. Zo ja raden wij je aan een Factory Reset uit te voeren.