Het kan gebeuren dat jij je HUAWEI P20 Pro wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is uiterst naar indien dit gebeurt, omdat de HUAWEI P20 Pro ongeschikt is als het scherm niet aangaat. Daarom is dit een probleem dat best vlug moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het HUAWEI P20 Pro-scherm niet aangaat, zegt niet zozeker dat het te vernieuwen is. Door je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we besloten dit artikel te schrijven. We zullen als eerste bekijken wat je moet doen als het scherm van je HUAWEI P20 Pro niet meer werkt. Daarna bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanHUAWEI-P20-Pro

Wat te doen als je HUAWEI P20 Pro-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanraden te doen om het scherm van je HUAWEI P20 Pro te repareren.

Controleer of je HUAWEI P20 Pro volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het idioot lijkt, maar het gebeurt vaak dat dit de oorzaak van het probleem is. We bevelen je aan om te checken of je HUAWEI P20 Pro goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er van overtuigd bent dat je HUAWEI P20 Pro geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het weer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van HUAWEI P20 Pro uit

Af en toe moet je een harde reset uitvoeren van je HUAWEI P20 Pro om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande stappen uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult daarna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het HUAWEI P20 Pro-scherm is dat niet meer aangaat

Het is belangrijk om te weten of het inderdaad het HUAWEI P20 Pro-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je HUAWEI P20 Pro nog eens aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van HUAWEI P20 Pro licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, bewijst dit dat de HUAWEI P20 Pro gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, beduidt dit dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het HUAWEI P20 Pro-scherm

Ingeval je in de voorgaande stap hebt kunnen confirmeren dat het HUAWEI P20 Pro-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het helaas noodzakelijk om het HUAWEI P20 Pro-scherm te vernieuwen. Daarvoor adviseren wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een HUAWEI P20 Pro- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen diverse oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige mogelijkheden.

Heeft je HUAWEI P20 Pro water-of vochtschade?

Het gebeurt dikwijls dat dit de oorzaak is van een scherm dat niet goed functioneert. Ingeval de HUAWEI P20 Pro in het water is gevallen of als je kortgeleden in een erg nattige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Als dat zo is, kun je trachten je HUAWEI P20 Pro lichtjes te verwarmen met een droger en hard op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan weleens het scherm in orde brengen.

Is de HUAWEI P20 Pro gevallen?

Als je HUAWEI P20 Pro onlangs gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar waarschijnlijk het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vernieuwen.

Zijn er andere signalen?

Ingeval je HUAWEI P20 Pro de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je HUAWEI P20 Pro alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. Indien dat zo is adviseren wij je een Factory Reset te realiseren.