Het kan gebeuren dat jij je Huawei MediaPad T1 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is zeer vervelend indien dit gebeurt, omdat de Huawei MediaPad T1 nietswaardig is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat best vlug moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Huawei MediaPad T1-scherm niet aangaat, zegt niet noodzakelijk dat het te vervangen is. Om je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we bedacht dit artikel te schrijven. We zullen eerst bekijken wat je moet gaan doen als het scherm van je Huawei MediaPad T1 niet meer werkt. En dan bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanHuawei-MediaPad-T1

Wat te doen als je Huawei MediaPad T1-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanraden te doen om het scherm van je Huawei MediaPad T1 te repareren.

Controleer of je Huawei MediaPad T1 volledig is geladen

Ja, we weten dat het zot lijkt, maar het gebeurt vaak dat dit de oorzaak van het probleem is. We adviseren je om te controleren of je Huawei MediaPad T1 goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt weleens dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er zeker van bent dat je Huawei MediaPad T1 geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het weer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Huawei MediaPad T1 uit

Misschien moet je een harde reset realiseren van je Huawei MediaPad T1 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande fases realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult vervolgens kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Huawei MediaPad T1-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het echt het Huawei MediaPad T1-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Om te verifiëren of het scherm het niet meer doet, moet je je Huawei MediaPad T1 nog een keer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van Huawei MediaPad T1 licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, laat dit zien dat de Huawei MediaPad T1 gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, wil dit zeggen dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het Huawei MediaPad T1-scherm

Indien je in de voorgaande stap hebt kunnen confirmeren dat het Huawei MediaPad T1-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dat geval is het jammer genoeg nodig om het Huawei MediaPad T1-scherm te verwisselen. Hiervoor adviseren wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Huawei MediaPad T1- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen verschillende oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn een paar mogelijkheden.

Heeft je Huawei MediaPad T1 water-of vochtschade?

Het gebeurt vaak dat dit de oorzaak is van een scherm dat niet goed werkt. Indien de Huawei MediaPad T1 in het water is gevallen of als je kortgeleden in een erg regenachtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Als dat zo is, kun je proberen je Huawei MediaPad T1 een beetje te verwarmen met een droger en krachtig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan weleens het scherm weer goed maken.

Is de Huawei MediaPad T1 gevallen?

Als je Huawei MediaPad T1 laatst gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te verwisselen.

Zijn er andere signalen?

Indien je Huawei MediaPad T1 de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Huawei MediaPad T1 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. Indien dat zo is bevelen wij je aan een Factory Reset te realiseren.