Het kan gebeuren dat jij je Huawei MediaPad M2 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is ontzettend onaangenaam indien dit gebeurt, omdat de Huawei MediaPad M2 onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Daarom is dit een probleem dat redelijk snel moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Huawei MediaPad M2-scherm niet aangaat, betekent niet noodzakelijk dat het te vernieuwen is. Om je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we besloten dit artikel op te schrijven. We zullen als eerste zien wat je moet gaan doen als het scherm van je Huawei MediaPad M2 niet meer werkt. En dan zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanHuawei-MediaPad-M2

Wat te doen als je Huawei MediaPad M2-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanraden te doen om het scherm van je Huawei MediaPad M2 te herstellen.

Controleer of je Huawei MediaPad M2 volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het idioot lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de reden van het probleem is. We raden je aan om te checken of je Huawei MediaPad M2 goed is geladen. Werkelijk, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er van overtuigd bent dat je Huawei MediaPad M2 geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog een keer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Huawei MediaPad M2 uit

Soms moet je een harde reset uitvoeren van je Huawei MediaPad M2 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande fases uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult hierna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet het geval is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Huawei MediaPad M2-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het werkelijk het Huawei MediaPad M2-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Om te controleren of het scherm het niet meer doet, moet je je Huawei MediaPad M2 nogmaals aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling waarnemen, een geluid horen of de LED van Huawei MediaPad M2 licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, betekent dit dat de Huawei MediaPad M2 gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, beduidt dit dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het Huawei MediaPad M2-scherm

Ingeval je in de voorafgaande stap hebt kunnen confirmeren dat het Huawei MediaPad M2-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dat geval is het helaas onvermijdelijk om het Huawei MediaPad M2-scherm te vernieuwen. Daarvoor raden wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Huawei MediaPad M2- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige mogelijkheden.

Heeft je Huawei MediaPad M2 water-of vochtschade?

Het gebeurt dikwijls dat dit de reden is van een scherm dat slecht werkt. Ingeval de Huawei MediaPad M2 in het water is gevallen of als je laatst in een behoorlijk regenachtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. En als dat het geval is, kun je trachten je Huawei MediaPad M2 wat te verwarmen met een droger en flink op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan misschien het scherm weer goed maken.

Is de Huawei MediaPad M2 gevallen?

Als je Huawei MediaPad M2 laatst gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar waarschijnlijk het probleem van. We raden je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vernieuwen.

Zijn er andere signalen?

Ingeval je Huawei MediaPad M2 de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Huawei MediaPad M2 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. In dit geval adviseren wij je een Factory Reset te realiseren.