Het kan gebeuren dat jij je HUAWEI Mate 20 Pro wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is vreselijk irritant indien dit gebeurt, omdat de HUAWEI Mate 20 Pro onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Daarom is dit een probleem dat best snel moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het HUAWEI Mate 20 Pro-scherm niet aangaat, betekent niet noodzakelijk dat het te vervangen is. Teneinde je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we besloten dit artikel op te schrijven. We zullen eerst bekijken wat je moet gaan doen als het scherm van je HUAWEI Mate 20 Pro niet meer werkt. Vervolgens bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanhuawei-mate-20-pro

Wat te doen als je HUAWEI Mate 20 Pro-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanbevelen te doen om het scherm van je HUAWEI Mate 20 Pro te repareren.

Controleer of je HUAWEI Mate 20 Pro volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het stom lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de reden van het probleem is. We bevelen je aan om te controleren of je HUAWEI Mate 20 Pro goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt weleens dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er zeker van bent dat je HUAWEI Mate 20 Pro geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het opnieuw laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van HUAWEI Mate 20 Pro uit

Af en toe moet je een harde reset realiseren van je HUAWEI Mate 20 Pro om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande fases realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult hierna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet het geval is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het HUAWEI Mate 20 Pro-scherm is dat niet meer aangaat

Het is belangrijk om te weten of het inderdaad het HUAWEI Mate 20 Pro-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te verifiëren of het scherm het niet meer doet, moet je je HUAWEI Mate 20 Pro nog eens aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling voelen, een geluid horen of de LED van HUAWEI Mate 20 Pro licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, bewijst dit dat de HUAWEI Mate 20 Pro gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, wil dit zeggen dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het HUAWEI Mate 20 Pro-scherm

Als je in de voorafgaande fase hebt kunnen affirmeren dat het HUAWEI Mate 20 Pro-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het helaas onvermijdelijk om het HUAWEI Mate 20 Pro-scherm te vernieuwen. Hiervoor recommanderen wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een HUAWEI Mate 20 Pro- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige opties.

Heeft je HUAWEI Mate 20 Pro water-of vochtschade?

Het gebeurt herhaaldelijk dat dit de reden is van een scherm dat niet goed werkt. Als de HUAWEI Mate 20 Pro in het water is gevallen of als je kortgeleden in een zeer regenachtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Als dat zo is, kun je trachten je HUAWEI Mate 20 Pro wat te verwarmen met een droger en krachtig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan misschien het scherm herstellen.

Is de HUAWEI Mate 20 Pro gevallen?

Als je HUAWEI Mate 20 Pro laatst gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vernieuwen.

Zijn er andere signalen?

Als je HUAWEI Mate 20 Pro de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je HUAWEI Mate 20 Pro alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. Indien dat zo is raden wij je aan een Factory Reset uit te voeren.