Het kan gebeuren dat jij je Huawei Ascend Y330 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is vreselijk ellendig als dit gebeurt, omdat de Huawei Ascend Y330 onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat nogal snel moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Huawei Ascend Y330-scherm niet aangaat, zegt niet noodzakelijk dat het te vervangen is. Om je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we besloten dit artikel op te schrijven. We zullen als eerste zien wat je moet gaan doen als het scherm van je Huawei Ascend Y330 niet meer werkt. En dan zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanhuawei-ascend-y330

Wat te doen als je Huawei Ascend Y330-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Huawei Ascend Y330 te herstellen.

Controleer of je Huawei Ascend Y330 volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het dom lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de oorzaak van het probleem is. We adviseren je om te controleren of je Huawei Ascend Y330 goed is geladen. Werkelijk, het gebeurt weleens dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er zeker van bent dat je Huawei Ascend Y330 geladen is, alvorens je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het weer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Huawei Ascend Y330 uit

Af en toe moet je een harde reset realiseren van je Huawei Ascend Y330 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande fases realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult vervolgens kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Huawei Ascend Y330-scherm is dat niet meer aangaat

Het is belangrijk om te weten of het echt het Huawei Ascend Y330-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook denkbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te controleren of het scherm het niet meer doet, moet je je Huawei Ascend Y330 nog eens aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling waarnemen, een geluid horen of de LED van Huawei Ascend Y330 licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, bewijst dit dat de Huawei Ascend Y330 gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, beduidt dit dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het Huawei Ascend Y330-scherm

Indien je in de voorafgaande stap hebt kunnen confirmeren dat het Huawei Ascend Y330-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dat geval is het jammer genoeg noodzakelijk om het Huawei Ascend Y330-scherm te verwisselen. Daarvoor recommanderen wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Huawei Ascend Y330- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen verschillende oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige mogelijkheden.

Heeft je Huawei Ascend Y330 water-of vochtschade?

Het gebeurt vaak dat dit de oorzaak is van een scherm dat niet goed werkt. Indien de Huawei Ascend Y330 in het water is gevallen of als je laatst in een behoorlijk nattige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. En als dat zo is, kun je proberen je Huawei Ascend Y330 een beetje te verwarmen met een droger en hard op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan weleens het scherm in orde brengen.

Is de Huawei Ascend Y330 gevallen?

Als je Huawei Ascend Y330 laatst gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar waarschijnlijk het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te verwisselen.

Zijn er andere signalen?

Indien je Huawei Ascend Y330 de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een signaal zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Huawei Ascend Y330 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. In dit geval raden wij je aan een Factory Reset uit te voeren.