Het kan gebeuren dat jij je HTC U11 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is zeer ellendig wanneer dit gebeurt, omdat de HTC U11 onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat best vlug moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het HTC U11-scherm niet aangaat, zegt niet noodzakelijk dat het te vervangen is. Teneinde je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we besloten dit artikel te schrijven. We zullen eerst bekijken wat je moet doen als het scherm van je HTC U11 niet meer werkt. En dan bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanhtc-u11

Wat te doen als je HTC U11-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanraden te doen om het scherm van je HTC U11 te repareren.

Controleer of je HTC U11 volledig is geladen

Ja, we weten dat het onnozel lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de oorzaak van het probleem is. We adviseren je om te controleren of je HTC U11 goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt weleens dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er zeker van bent dat je HTC U11 geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nogmaals laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van HTC U11 uit

Soms moet je een harde reset uitvoeren van je HTC U11 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande fases uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult vervolgens kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het HTC U11-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het werkelijk het HTC U11-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je HTC U11 opnieuw aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling voelen, een geluid horen of de LED van HTC U11 licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, toont dit aan dat de HTC U11 gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, bedoelt dit dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het HTC U11-scherm

Indien je in de voorafgaande fase hebt kunnen affirmeren dat het HTC U11-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dat geval is het helaas onvermijdelijk om het HTC U11-scherm te vernieuwen. Daarvoor raden wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een HTC U11- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele mogelijkheden.

Heeft je HTC U11 water-of vochtschade?

Het gebeurt dikwijls dat dit de oorzaak is van een scherm dat slecht functioneert. Indien de HTC U11 in het water is gevallen of als je onlangs in een zeer waterige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. En als dat zo is, kun je trachten je HTC U11 lichtjes te verwarmen met een droger en krachtig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan weleens het scherm herstellen.

Is de HTC U11 gevallen?

Als je HTC U11 kortgeleden gevallen is of als het scherm gebroken is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te vernieuwen.

Zijn er andere signalen?

Indien je HTC U11 de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je HTC U11 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. Indien dat zo is raden wij je aan een Factory Reset uit te voeren.