Het kan gebeuren dat jij je HTC U Ultra wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is zeer onaangenaam als dit gebeurt, omdat de HTC U Ultra ongeschikt is als het scherm niet aangaat. Daarom is dit een probleem dat nogal vlug moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het HTC U Ultra-scherm niet aangaat, betekent niet zozeker dat het te vervangen is. Door je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we besloten dit artikel te schrijven. We zullen als eerste zien wat je moet uitvoeren als het scherm van je HTC U Ultra niet meer werkt. Vervolgens zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanhtc-u-ultra

Wat te doen als je HTC U Ultra-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanbevelen te doen om het scherm van je HTC U Ultra te herstellen.

Controleer of je HTC U Ultra volledig is geladen

Ja, we weten dat het zot lijkt, maar het gebeurt vaak dat dit de reden van het probleem is. We adviseren je om te controleren of je HTC U Ultra goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er zeker van bent dat je HTC U Ultra geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het opnieuw laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van HTC U Ultra uit

Af en toe moet je een harde reset uitvoeren van je HTC U Ultra om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande fases uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult dan kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet het geval is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het HTC U Ultra-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het inderdaad het HTC U Ultra-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je HTC U Ultra nog eens aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling waarnemen, een geluid horen of de LED van HTC U Ultra licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, betekent dit dat de HTC U Ultra gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, betekent dit dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het HTC U Ultra-scherm

Indien je in de vorige fase hebt kunnen confirmeren dat het HTC U Ultra-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het helaas nodig om het HTC U Ultra-scherm te verwisselen. Hiervoor adviseren wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een HTC U Ultra- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn een paar mogelijkheden.

Heeft je HTC U Ultra water-of vochtschade?

Het gebeurt herhaaldelijk dat dit de reden is van een scherm dat niet goed werkt. Indien de HTC U Ultra in het water is gevallen of als je laatst in een zeer natte omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Indien dat zo is , kun je proberen je HTC U Ultra lichtjes te verwarmen met een droger en flink op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan af en toe het scherm weer goed maken.

Is de HTC U Ultra gevallen?

Als je HTC U Ultra laatst gevallen is of als het scherm gebroken is, komt daar waarschijnlijk het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te verwisselen.

Zijn er andere signalen?

Indien je HTC U Ultra de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je HTC U Ultra alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. In dit geval raden wij je aan een Factory Reset uit te voeren.