Het kan gebeuren dat jij je HTC OnePlus 4 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is zeer irritant wanneer dit gebeurt, omdat de HTC OnePlus 4 nietswaardig is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat best vlug moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het HTC OnePlus 4-scherm niet aangaat, betekent niet zozeker dat het te vervangen is. Door je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we bedacht dit artikel op te schrijven. We zullen als eerste zien wat je moet uitvoeren als het scherm van je HTC OnePlus 4 niet meer werkt. Daarna zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanhtc-oneplus-4

Wat te doen als je HTC OnePlus 4-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanraden te doen om het scherm van je HTC OnePlus 4 te repareren.

Controleer of je HTC OnePlus 4 volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het stom lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de reden van het probleem is. We raden je aan om te controleren of je HTC OnePlus 4 goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er zeker van bent dat je HTC OnePlus 4 geladen is, voordat je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog eens laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van HTC OnePlus 4 uit

Af en toe moet je een harde reset realiseren van je HTC OnePlus 4 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande stappen realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult dan kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet het geval is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het HTC OnePlus 4-scherm is dat niet meer aangaat

Het is belangrijk om te weten of het echt het HTC OnePlus 4-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook denkbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te controleren of het scherm het niet meer doet, moet je je HTC OnePlus 4 weer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling waarnemen, een geluid horen of de LED van HTC OnePlus 4 licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, betekent dit dat de HTC OnePlus 4 gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, beduidt dit dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het HTC OnePlus 4-scherm

Indien je in de vorige stap hebt kunnen bevestigen dat het HTC OnePlus 4-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het helaas noodzakelijk om het HTC OnePlus 4-scherm te vervangen. Daarvoor recommanderen wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een HTC OnePlus 4- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen diverse redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn een paar mogelijkheden.

Heeft je HTC OnePlus 4 water-of vochtschade?

Het gebeurt dikwijls dat dit de reden is van een scherm dat niet goed werkt. Indien de HTC OnePlus 4 in het water is gevallen of als je kortgeleden in een erg waterige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Als dat zo is, kun je trachten je HTC OnePlus 4 wat te verwarmen met een droger en flink op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan misschien het scherm weer goed maken.

Is de HTC OnePlus 4 gevallen?

Als je HTC OnePlus 4 kortgeleden gevallen is of als het scherm kapot is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We raden je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Indien je HTC OnePlus 4 de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een signaal zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je HTC OnePlus 4 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. In dit geval raden wij je aan een Factory Reset te realiseren.