Het kan gebeuren dat jij je HTC Desire 820 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is vreselijk ellendig wanneer dit gebeurt, omdat de HTC Desire 820 ongeschikt is als het scherm niet aangaat. Daarom is dit een probleem dat nogal snel moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het HTC Desire 820-scherm niet aangaat, zegt niet noodzakelijk dat het te vervangen is. Om je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we bedacht dit artikel op te schrijven. We zullen als eerste zien wat je moet doen als het scherm van je HTC Desire 820 niet meer werkt. En dan zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanhtc-desire-820

Wat te doen als je HTC Desire 820-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanbevelen te doen om het scherm van je HTC Desire 820 te herstellen.

Controleer of je HTC Desire 820 volledig is geladen

Ja, we weten dat het stom lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de oorzaak van het probleem is. We raden je aan om te checken of je HTC Desire 820 goed is geladen. Werkelijk, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er zeker van bent dat je HTC Desire 820 geladen is, alvorens je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog een keer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van HTC Desire 820 uit

Misschien moet je een harde reset uitvoeren van je HTC Desire 820 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande stappen uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult hierna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet het geval is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het HTC Desire 820-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het werkelijk het HTC Desire 820-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Om te controleren of het scherm het niet meer doet, moet je je HTC Desire 820 nog een keer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van HTC Desire 820 licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, laat dit zien dat de HTC Desire 820 gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, betekent dit dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het HTC Desire 820-scherm

Ingeval je in de vorige fase hebt kunnen bevestigen dat het HTC Desire 820-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dat geval is het helaas onvermijdelijk om het HTC Desire 820-scherm te vervangen. Hiervoor recommanderen wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een HTC Desire 820- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen diverse redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige mogelijkheden.

Heeft je HTC Desire 820 water-of vochtschade?

Het gebeurt vaak dat dit de oorzaak is van een scherm dat slecht werkt. Ingeval de HTC Desire 820 in het water is gevallen of als je laatst in een behoorlijk regenachtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Zo ja, kun je proberen je HTC Desire 820 lichtjes te verwarmen met een droger en flink op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan af en toe het scherm weer goed maken.

Is de HTC Desire 820 gevallen?

Als je HTC Desire 820 kortgeleden gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar waarschijnlijk het probleem van. We raden je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Ingeval je HTC Desire 820 de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je HTC Desire 820 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. In dit geval bevelen wij je aan een Factory Reset te realiseren.