Het kan gebeuren dat jij je HTC Desire 728 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is uiterst irritant als dit gebeurt, omdat de HTC Desire 728 ongeschikt is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat tamelijk vlug moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het HTC Desire 728-scherm niet aangaat, betekent niet zozeker dat het te vervangen is. Door je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we besloten dit artikel te schrijven. We zullen als eerste bekijken wat je moet uitvoeren als het scherm van je HTC Desire 728 niet meer werkt. Vervolgens bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanhtc-desire-728

Wat te doen als je HTC Desire 728-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanbevelen te doen om het scherm van je HTC Desire 728 te repareren.

Controleer of je HTC Desire 728 volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het zot lijkt, maar het gebeurt vaak dat dit de reden van het probleem is. We adviseren je om te checken of je HTC Desire 728 goed is geladen. Echt, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er zeker van bent dat je HTC Desire 728 geladen is, alvorens je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het opnieuw laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van HTC Desire 728 uit

Af en toe moet je een harde reset realiseren van je HTC Desire 728 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande stappen realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult vervolgens kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het HTC Desire 728-scherm is dat niet meer aangaat

Het is belangrijk om te weten of het inderdaad het HTC Desire 728-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Om te verifiëren of het scherm het niet meer doet, moet je je HTC Desire 728 nog een keer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling waarnemen, een geluid horen of de LED van HTC Desire 728 licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, wijst dit aan dat de HTC Desire 728 gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, wil dit zeggen dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het HTC Desire 728-scherm

Als je in de voorafgaande fase hebt kunnen affirmeren dat het HTC Desire 728-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het jammer genoeg noodzakelijk om het HTC Desire 728-scherm te vervangen. Hiervoor recommanderen wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een HTC Desire 728- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen verschillende redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn een paar mogelijkheden.

Heeft je HTC Desire 728 water-of vochtschade?

Het gebeurt regelmatig dat dit de reden is van een scherm dat niet goed werkt. Als de HTC Desire 728 in het water is gevallen of als je kortgeleden in een zeer vochtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Zo ja, kun je trachten je HTC Desire 728 ietsje te verwarmen met een droger en krachtig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan weleens het scherm herstellen.

Is de HTC Desire 728 gevallen?

Als je HTC Desire 728 kortgeleden gevallen is of als het scherm gebroken is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Als je HTC Desire 728 de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je HTC Desire 728 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. In dit geval adviseren wij je een Factory Reset uit te voeren.