Het kan gebeuren dat jij je Google Pixel XL wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is uiterst ellendig indien dit gebeurt, omdat de Google Pixel XL onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat tamelijk snel moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Google Pixel XL-scherm niet aangaat, zegt niet zozeker dat het te vervangen is. Teneinde je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we besloten dit artikel te schrijven. We zullen als eerste zien wat je moet uitvoeren als het scherm van je Google Pixel XL niet meer werkt. En dan zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aangoogle-pixel-xl

Wat te doen als je Google Pixel XL-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanraden te doen om het scherm van je Google Pixel XL te herstellen.

Controleer of je Google Pixel XL volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het onnozel lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de oorzaak van het probleem is. We bevelen je aan om te checken of je Google Pixel XL goed is geladen. Echt, het gebeurt weleens dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er zeker van bent dat je Google Pixel XL geladen is, voordat je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het weer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Google Pixel XL uit

Misschien moet je een harde reset uitvoeren van je Google Pixel XL om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande fases uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult hierna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Google Pixel XL-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het inderdaad het Google Pixel XL-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook denkbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te verifiëren of het scherm het niet meer doet, moet je je Google Pixel XL weer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling waarnemen, een geluid horen of de LED van Google Pixel XL licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, betekent dit dat de Google Pixel XL gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, bedoelt dit dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het Google Pixel XL-scherm

Als je in de voorafgaande fase hebt kunnen affirmeren dat het Google Pixel XL-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het helaas onvermijdelijk om het Google Pixel XL-scherm te verwisselen. Daarvoor bevelen wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Google Pixel XL- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen verschillende oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele opties.

Heeft je Google Pixel XL water-of vochtschade?

Het gebeurt dikwijls dat dit de oorzaak is van een scherm dat slecht functioneert. Als de Google Pixel XL in het water is gevallen of als je kortgeleden in een zeer vochtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. En als dat het geval is, kun je trachten je Google Pixel XL ietsje te verwarmen met een droger en hard op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan weleens het scherm in orde brengen.

Is de Google Pixel XL gevallen?

Als je Google Pixel XL kortgeleden gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te verwisselen.

Zijn er andere signalen?

Als je Google Pixel XL de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Google Pixel XL alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. In dit geval adviseren wij je een Factory Reset uit te voeren.