Het kan gebeuren dat jij je Google Nexus 4 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is zeer vervelend indien dit gebeurt, omdat de Google Nexus 4 nietswaardig is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat best vlug moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Google Nexus 4-scherm niet aangaat, zegt niet noodzakelijk dat het te vervangen is. Door je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we bedacht dit artikel te schrijven. We zullen eerst bekijken wat je moet doen als het scherm van je Google Nexus 4 niet meer werkt. En dan bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aangoogle-nexus-4

Wat te doen als je Google Nexus 4-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanraden te doen om het scherm van je Google Nexus 4 te repareren.

Controleer of je Google Nexus 4 volledig is geladen

Ja, we weten dat het zot lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de reden van het probleem is. We raden je aan om te controleren of je Google Nexus 4 goed is geladen. Werkelijk, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er zeker van bent dat je Google Nexus 4 geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog eens laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Google Nexus 4 uit

Soms moet je een harde reset uitvoeren van je Google Nexus 4 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande stappen uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult vervolgens kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Google Nexus 4-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het inderdaad het Google Nexus 4-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te verifiëren of het scherm het niet meer doet, moet je je Google Nexus 4 weer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van Google Nexus 4 licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, bewijst dit dat de Google Nexus 4 gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, bedoelt dit dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het Google Nexus 4-scherm

Ingeval je in de voorafgaande fase hebt kunnen confirmeren dat het Google Nexus 4-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het jammer genoeg nodig om het Google Nexus 4-scherm te verwisselen. Daarvoor raden wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Google Nexus 4- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele mogelijkheden.

Heeft je Google Nexus 4 water-of vochtschade?

Het gebeurt dikwijls dat dit de reden is van een scherm dat niet goed functioneert. Ingeval de Google Nexus 4 in het water is gevallen of als je laatst in een behoorlijk nattige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Als dat zo is, kun je proberen je Google Nexus 4 wat te verwarmen met een droger en stevig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan af en toe het scherm weer goed maken.

Is de Google Nexus 4 gevallen?

Als je Google Nexus 4 kortgeleden gevallen is of als het scherm kapot is, komt daar waarschijnlijk het probleem van. We raden je aan naar de winkel te gaan om het scherm te verwisselen.

Zijn er andere signalen?

Ingeval je Google Nexus 4 de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Google Nexus 4 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. Indien dat zo is adviseren wij je een Factory Reset uit te voeren.