Het kan gebeuren dat jij je Google Galaxy Nexus wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is uiterst onaangenaam wanneer dit gebeurt, omdat de Google Galaxy Nexus ongeschikt is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat best vlug moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Google Galaxy Nexus-scherm niet aangaat, betekent niet zozeker dat het te vervangen is. Teneinde je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we bedacht dit artikel op te schrijven. We zullen eerst bekijken wat je moet uitvoeren als het scherm van je Google Galaxy Nexus niet meer werkt. Daarna bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aangoogle-galaxy-nexus

Wat te doen als je Google Galaxy Nexus-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanraden te doen om het scherm van je Google Galaxy Nexus te repareren.

Controleer of je Google Galaxy Nexus volledig is geladen

Ja, we weten dat het stom lijkt, maar het gebeurt vaak dat dit de reden van het probleem is. We adviseren je om te controleren of je Google Galaxy Nexus goed is geladen. Echt, het gebeurt weleens dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er zeker van bent dat je Google Galaxy Nexus geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog een keer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Google Galaxy Nexus uit

Af en toe moet je een harde reset realiseren van je Google Galaxy Nexus om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande fases realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult vervolgens kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Google Galaxy Nexus-scherm is dat niet meer aangaat

Het is belangrijk om te weten of het inderdaad het Google Galaxy Nexus-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Om te controleren of het scherm het niet meer doet, moet je je Google Galaxy Nexus opnieuw aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling voelen, een geluid horen of de LED van Google Galaxy Nexus licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, bewijst dit dat de Google Galaxy Nexus gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, wil dit zeggen dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het Google Galaxy Nexus-scherm

Ingeval je in de voorafgaande fase hebt kunnen bevestigen dat het Google Galaxy Nexus-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het helaas noodzakelijk om het Google Galaxy Nexus-scherm te vervangen. Daarvoor recommanderen wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Google Galaxy Nexus- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn een paar opties.

Heeft je Google Galaxy Nexus water-of vochtschade?

Het gebeurt vaak dat dit de reden is van een scherm dat niet goed functioneert. Ingeval de Google Galaxy Nexus in het water is gevallen of als je onlangs in een zeer natte omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Zo ja, kun je trachten je Google Galaxy Nexus ietsje te verwarmen met een droger en hard op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan misschien het scherm herstellen.

Is de Google Galaxy Nexus gevallen?

Als je Google Galaxy Nexus onlangs gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Ingeval je Google Galaxy Nexus de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Google Galaxy Nexus alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. In dit geval adviseren wij je een Factory Reset uit te voeren.