Het kan gebeuren dat jij je Fairphone 2 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is vreselijk ellendig indien dit gebeurt, omdat de Fairphone 2 onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat best snel moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Fairphone 2-scherm niet aangaat, betekent niet zozeker dat het te vervangen is. Om je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we besloten dit artikel te schrijven. We zullen eerst zien wat je moet gaan doen als het scherm van je Fairphone 2 niet meer werkt. Vervolgens zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanfairphone-2

Wat te doen als je Fairphone 2-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Fairphone 2 te herstellen.

Controleer of je Fairphone 2 volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het dom lijkt, maar het gebeurt vaak dat dit de reden van het probleem is. We raden je aan om te checken of je Fairphone 2 goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er zeker van bent dat je Fairphone 2 geladen is, voordat je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het weer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Fairphone 2 uit

Misschien moet je een harde reset realiseren van je Fairphone 2 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande stappen realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult hierna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Fairphone 2-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het inderdaad het Fairphone 2-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je Fairphone 2 opnieuw aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van Fairphone 2 licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, toont dit aan dat de Fairphone 2 gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, wil dit zeggen dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het Fairphone 2-scherm

Ingeval je in de voorafgaande fase hebt kunnen bevestigen dat het Fairphone 2-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het helaas onvermijdelijk om het Fairphone 2-scherm te verwisselen. Daarvoor adviseren wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Fairphone 2- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen verschillende redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige opties.

Heeft je Fairphone 2 water-of vochtschade?

Het gebeurt dikwijls dat dit de reden is van een scherm dat niet goed werkt. Ingeval de Fairphone 2 in het water is gevallen of als je onlangs in een erg natte omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. En als dat zo is, kun je proberen je Fairphone 2 ietsje te verwarmen met een droger en stevig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan soms het scherm in orde brengen.

Is de Fairphone 2 gevallen?

Als je Fairphone 2 onlangs gevallen is of als het scherm gebroken is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We raden je aan naar de winkel te gaan om het scherm te verwisselen.

Zijn er andere signalen?

Ingeval je Fairphone 2 de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Fairphone 2 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. In dit geval bevelen wij je aan een Factory Reset uit te voeren.