Het kan gebeuren dat jij je Essential PH-1 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is vreselijk onaangenaam als dit gebeurt, omdat de Essential PH-1 ongeschikt is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat best snel moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Essential PH-1-scherm niet aangaat, betekent niet zozeker dat het te vervangen is. Om je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we bedacht dit artikel op te schrijven. We zullen als eerste bekijken wat je moet gaan doen als het scherm van je Essential PH-1 niet meer werkt. Daarna bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanessential-ph-1

Wat te doen als je Essential PH-1-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Essential PH-1 te herstellen.

Controleer of je Essential PH-1 volledig is geladen

Ja, we weten dat het dom lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de reden van het probleem is. We bevelen je aan om te checken of je Essential PH-1 goed is geladen. Echt, het gebeurt weleens dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er zeker van bent dat je Essential PH-1 geladen is, voordat je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog een keer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Essential PH-1 uit

Soms moet je een harde reset realiseren van je Essential PH-1 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande fases realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult vervolgens kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Essential PH-1-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het echt het Essential PH-1-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook denkbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te controleren of het scherm het niet meer doet, moet je je Essential PH-1 opnieuw aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling waarnemen, een geluid horen of de LED van Essential PH-1 licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, toont dit aan dat de Essential PH-1 gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, betekent dit dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het Essential PH-1-scherm

Indien je in de voorafgaande stap hebt kunnen affirmeren dat het Essential PH-1-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het jammer genoeg nodig om het Essential PH-1-scherm te vernieuwen. Hiervoor bevelen wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Essential PH-1- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige opties.

Heeft je Essential PH-1 water-of vochtschade?

Het gebeurt vaak dat dit de reden is van een scherm dat slecht functioneert. Indien de Essential PH-1 in het water is gevallen of als je kortgeleden in een zeer regenachtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. In dat geval, kun je trachten je Essential PH-1 wat te verwarmen met een droger en stevig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan soms het scherm herstellen.

Is de Essential PH-1 gevallen?

Als je Essential PH-1 onlangs gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vernieuwen.

Zijn er andere signalen?

Indien je Essential PH-1 de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Essential PH-1 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. Als dit zo is adviseren wij je een Factory Reset te realiseren.