Het kan gebeuren dat jij je Elephone S7 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is vreselijk ellendig als dit gebeurt, omdat de Elephone S7 onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Daarom is dit een probleem dat nogal vlug moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Elephone S7-scherm niet aangaat, zegt niet zozeker dat het te vervangen is. Teneinde je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we bedacht dit artikel te schrijven. We zullen als eerste zien wat je moet gaan doen als het scherm van je Elephone S7 niet meer werkt. En dan zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanelephone-s7

Wat te doen als je Elephone S7-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanraden te doen om het scherm van je Elephone S7 te repareren.

Controleer of je Elephone S7 volledig is geladen

Ja, we weten dat het stom lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de oorzaak van het probleem is. We raden je aan om te checken of je Elephone S7 goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er van overtuigd bent dat je Elephone S7 geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nogmaals laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Elephone S7 uit

Soms moet je een harde reset uitvoeren van je Elephone S7 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande stappen uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult dan kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Elephone S7-scherm is dat niet meer aangaat

Het is belangrijk om te weten of het inderdaad het Elephone S7-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook denkbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te controleren of het scherm het niet meer doet, moet je je Elephone S7 nog een keer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling voelen, een geluid horen of de LED van Elephone S7 licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, bewijst dit dat de Elephone S7 gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, beduidt dit dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het Elephone S7-scherm

Ingeval je in de vorige fase hebt kunnen bevestigen dat het Elephone S7-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het jammer genoeg nodig om het Elephone S7-scherm te verwisselen. Daarvoor bevelen wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Elephone S7- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen diverse redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn een paar opties.

Heeft je Elephone S7 water-of vochtschade?

Het gebeurt regelmatig dat dit de oorzaak is van een scherm dat niet goed werkt. Ingeval de Elephone S7 in het water is gevallen of als je onlangs in een erg waterige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. En als dat het geval is, kun je proberen je Elephone S7 een beetje te verwarmen met een droger en hard op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan misschien het scherm herstellen.

Is de Elephone S7 gevallen?

Als je Elephone S7 laatst gevallen is of als het scherm kapot is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We raden je aan naar de winkel te gaan om het scherm te verwisselen.

Zijn er andere signalen?

Ingeval je Elephone S7 de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een signaal zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Elephone S7 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. Indien dat zo is raden wij je aan een Factory Reset te realiseren.