Het kan gebeuren dat jij je Elephone P9000 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is ontzettend onaangenaam wanneer dit gebeurt, omdat de Elephone P9000 nietswaardig is als het scherm niet aangaat. Daarom is dit een probleem dat tamelijk snel moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Elephone P9000-scherm niet aangaat, betekent niet noodzakelijk dat het te vernieuwen is. Om je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we bedacht dit artikel op te schrijven. We zullen eerst bekijken wat je moet doen als het scherm van je Elephone P9000 niet meer werkt. Daarna bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanelephone-p9000

Wat te doen als je Elephone P9000-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Elephone P9000 te herstellen.

Controleer of je Elephone P9000 volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het onnozel lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de reden van het probleem is. We raden je aan om te controleren of je Elephone P9000 goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er zeker van bent dat je Elephone P9000 geladen is, voordat je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog een keer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Elephone P9000 uit

Misschien moet je een harde reset realiseren van je Elephone P9000 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande fases realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult hierna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet het geval is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Elephone P9000-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het werkelijk het Elephone P9000-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook denkbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Om te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je Elephone P9000 opnieuw aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling waarnemen, een geluid horen of de LED van Elephone P9000 licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, bewijst dit dat de Elephone P9000 gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, wil dit zeggen dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het Elephone P9000-scherm

Ingeval je in de voorgaande stap hebt kunnen bevestigen dat het Elephone P9000-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dat geval is het jammer genoeg noodzakelijk om het Elephone P9000-scherm te vernieuwen. Hiervoor raden wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Elephone P9000- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen verschillende oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele opties.

Heeft je Elephone P9000 water-of vochtschade?

Het gebeurt vaak dat dit de reden is van een scherm dat niet goed functioneert. Ingeval de Elephone P9000 in het water is gevallen of als je kortgeleden in een erg nattige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Indien dat zo is , kun je proberen je Elephone P9000 een beetje te verwarmen met een droger en krachtig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan misschien het scherm herstellen.

Is de Elephone P9000 gevallen?

Als je Elephone P9000 laatst gevallen is of als het scherm kapot is, komt daar waarschijnlijk het probleem van. We raden je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vernieuwen.

Zijn er andere signalen?

Ingeval je Elephone P9000 de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Elephone P9000 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. Indien dat zo is adviseren wij je een Factory Reset uit te voeren.