Het kan gebeuren dat jij je Doogee X9 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is ontzettend onaangenaam indien dit gebeurt, omdat de Doogee X9 ongeschikt is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat nogal snel moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Doogee X9-scherm niet aangaat, betekent niet zozeker dat het te vervangen is. Om je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we besloten dit artikel te schrijven. We zullen als eerste bekijken wat je moet doen als het scherm van je Doogee X9 niet meer werkt. Daarna bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aandoogee-x9

Wat te doen als je Doogee X9-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanraden te doen om het scherm van je Doogee X9 te herstellen.

Controleer of je Doogee X9 volledig is geladen

Ja, we weten dat het onnozel lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de oorzaak van het probleem is. We adviseren je om te controleren of je Doogee X9 goed is geladen. Werkelijk, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er zeker van bent dat je Doogee X9 geladen is, alvorens je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog eens laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Doogee X9 uit

Af en toe moet je een harde reset uitvoeren van je Doogee X9 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande fases uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult daarna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet het geval is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Doogee X9-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het werkelijk het Doogee X9-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Om te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je Doogee X9 nog eens aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van Doogee X9 licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, betekent dit dat de Doogee X9 gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, beduidt dit dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het Doogee X9-scherm

Ingeval je in de vorige stap hebt kunnen confirmeren dat het Doogee X9-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het jammer genoeg onvermijdelijk om het Doogee X9-scherm te vervangen. Daarvoor bevelen wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Doogee X9- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen diverse redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele opties.

Heeft je Doogee X9 water-of vochtschade?

Het gebeurt herhaaldelijk dat dit de oorzaak is van een scherm dat slecht functioneert. Ingeval de Doogee X9 in het water is gevallen of als je laatst in een erg waterige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Als dat zo is, kun je proberen je Doogee X9 ietsje te verwarmen met een droger en flink op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan weleens het scherm herstellen.

Is de Doogee X9 gevallen?

Als je Doogee X9 kortgeleden gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Ingeval je Doogee X9 de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Doogee X9 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. Als dit zo is bevelen wij je aan een Factory Reset uit te voeren.