Het kan gebeuren dat jij je Doogee X6 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is ontzettend irritant wanneer dit gebeurt, omdat de Doogee X6 onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Daarom is dit een probleem dat vrij snel moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Doogee X6-scherm niet aangaat, betekent niet noodzakelijk dat het te vernieuwen is. Teneinde je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we besloten dit artikel op te schrijven. We zullen als eerste bekijken wat je moet uitvoeren als het scherm van je Doogee X6 niet meer werkt. Daarna bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aandoogee-x6

Wat te doen als je Doogee X6-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Doogee X6 te repareren.

Controleer of je Doogee X6 volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het dom lijkt, maar het gebeurt vaak dat dit de reden van het probleem is. We adviseren je om te checken of je Doogee X6 goed is geladen. Echt, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er zeker van bent dat je Doogee X6 geladen is, voordat je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nogmaals laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Doogee X6 uit

Soms moet je een harde reset uitvoeren van je Doogee X6 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande fases uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult hierna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Doogee X6-scherm is dat niet meer aangaat

Het is belangrijk om te weten of het inderdaad het Doogee X6-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je Doogee X6 weer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van Doogee X6 licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, laat dit zien dat de Doogee X6 gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, wil dit zeggen dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het Doogee X6-scherm

Ingeval je in de voorafgaande fase hebt kunnen confirmeren dat het Doogee X6-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dat geval is het jammer genoeg onvermijdelijk om het Doogee X6-scherm te vervangen. Daarvoor recommanderen wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Doogee X6- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen verschillende redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele mogelijkheden.

Heeft je Doogee X6 water-of vochtschade?

Het gebeurt vaak dat dit de reden is van een scherm dat slecht werkt. Ingeval de Doogee X6 in het water is gevallen of als je kortgeleden in een zeer regenachtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Zo ja, kun je proberen je Doogee X6 een beetje te verwarmen met een droger en krachtig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan weleens het scherm weer goed maken.

Is de Doogee X6 gevallen?

Als je Doogee X6 kortgeleden gevallen is of als het scherm kapot is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Ingeval je Doogee X6 de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Doogee X6 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. Zo ja bevelen wij je aan een Factory Reset te realiseren.