Het kan gebeuren dat jij je Crosscall TREKKER-X1 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is zeer irritant indien dit gebeurt, omdat de Crosscall TREKKER-X1 onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat tamelijk snel moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Crosscall TREKKER-X1-scherm niet aangaat, zegt niet noodzakelijk dat het te vervangen is. Door je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we besloten dit artikel op te schrijven. We zullen eerst zien wat je moet gaan doen als het scherm van je Crosscall TREKKER-X1 niet meer werkt. En dan zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aancrosscall-trekker-x1

Wat te doen als je Crosscall TREKKER-X1-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanraden te doen om het scherm van je Crosscall TREKKER-X1 te repareren.

Controleer of je Crosscall TREKKER-X1 volledig is geladen

Ja, we weten dat het zot lijkt, maar het gebeurt vaak dat dit de reden van het probleem is. We raden je aan om te controleren of je Crosscall TREKKER-X1 goed is geladen. Echt, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er van overtuigd bent dat je Crosscall TREKKER-X1 geladen is, voordat je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nogmaals laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Crosscall TREKKER-X1 uit

Af en toe moet je een harde reset uitvoeren van je Crosscall TREKKER-X1 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande stappen uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult vervolgens kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet het geval is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Crosscall TREKKER-X1-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het werkelijk het Crosscall TREKKER-X1-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Om te verifiëren of het scherm het niet meer doet, moet je je Crosscall TREKKER-X1 nog een keer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van Crosscall TREKKER-X1 licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, wijst dit aan dat de Crosscall TREKKER-X1 gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, bedoelt dit dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het Crosscall TREKKER-X1-scherm

Indien je in de voorafgaande fase hebt kunnen affirmeren dat het Crosscall TREKKER-X1-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het helaas onvermijdelijk om het Crosscall TREKKER-X1-scherm te verwisselen. Hiervoor recommanderen wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Crosscall TREKKER-X1- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn een paar mogelijkheden.

Heeft je Crosscall TREKKER-X1 water-of vochtschade?

Het gebeurt dikwijls dat dit de reden is van een scherm dat slecht functioneert. Indien de Crosscall TREKKER-X1 in het water is gevallen of als je kortgeleden in een zeer nattige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Als dat zo is, kun je proberen je Crosscall TREKKER-X1 ietsje te verwarmen met een droger en stevig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan af en toe het scherm weer goed maken.

Is de Crosscall TREKKER-X1 gevallen?

Als je Crosscall TREKKER-X1 laatst gevallen is of als het scherm kapot is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We raden je aan naar de winkel te gaan om het scherm te verwisselen.

Zijn er andere signalen?

Indien je Crosscall TREKKER-X1 de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een signaal zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Crosscall TREKKER-X1 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. Zo ja bevelen wij je aan een Factory Reset te realiseren.