Het kan gebeuren dat jij je BQ Aquaris E5 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is vreselijk vervelend indien dit gebeurt, omdat de BQ Aquaris E5 onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat best snel moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het BQ Aquaris E5-scherm niet aangaat, zegt niet zozeker dat het te vernieuwen is. Om je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we bedacht dit artikel op te schrijven. We zullen eerst bekijken wat je moet gaan doen als het scherm van je BQ Aquaris E5 niet meer werkt. Vervolgens bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanbq-aquaris-e5

Wat te doen als je BQ Aquaris E5-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanraden te doen om het scherm van je BQ Aquaris E5 te herstellen.

Controleer of je BQ Aquaris E5 volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het onnozel lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de reden van het probleem is. We raden je aan om te checken of je BQ Aquaris E5 goed is geladen. Echt, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er zeker van bent dat je BQ Aquaris E5 geladen is, voordat je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog eens laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van BQ Aquaris E5 uit

Soms moet je een harde reset realiseren van je BQ Aquaris E5 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande stappen realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult vervolgens kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het BQ Aquaris E5-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het werkelijk het BQ Aquaris E5-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te verifiëren of het scherm het niet meer doet, moet je je BQ Aquaris E5 opnieuw aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van BQ Aquaris E5 licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, bewijst dit dat de BQ Aquaris E5 gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, wil dit zeggen dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het BQ Aquaris E5-scherm

Als je in de voorafgaande fase hebt kunnen bevestigen dat het BQ Aquaris E5-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het jammer genoeg noodzakelijk om het BQ Aquaris E5-scherm te vernieuwen. Hiervoor adviseren wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een BQ Aquaris E5- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn een paar opties.

Heeft je BQ Aquaris E5 water-of vochtschade?

Het gebeurt vaak dat dit de reden is van een scherm dat slecht werkt. Als de BQ Aquaris E5 in het water is gevallen of als je onlangs in een behoorlijk waterige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. En als dat zo is, kun je trachten je BQ Aquaris E5 een beetje te verwarmen met een droger en krachtig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan weleens het scherm weer goed maken.

Is de BQ Aquaris E5 gevallen?

Als je BQ Aquaris E5 kortgeleden gevallen is of als het scherm kapot is, komt daar waarschijnlijk het probleem van. We raden je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vernieuwen.

Zijn er andere signalen?

Als je BQ Aquaris E5 de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je BQ Aquaris E5 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. In dit geval bevelen wij je aan een Factory Reset uit te voeren.