Het kan gebeuren dat jij je Blackview BV5500 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is ontzettend onaangenaam wanneer dit gebeurt, omdat de Blackview BV5500 nietswaardig is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat tamelijk snel moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Blackview BV5500-scherm niet aangaat, zegt niet noodzakelijk dat het te vernieuwen is. Door je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we bedacht dit artikel op te schrijven. We zullen als eerste zien wat je moet uitvoeren als het scherm van je Blackview BV5500 niet meer werkt. En dan zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanblackview-bv5500

Wat te doen als je Blackview BV5500-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanraden te doen om het scherm van je Blackview BV5500 te herstellen.

Controleer of je Blackview BV5500 volledig is geladen

Ja, we weten dat het onnozel lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de oorzaak van het probleem is. We raden je aan om te controleren of je Blackview BV5500 goed is geladen. Echt, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er zeker van bent dat je Blackview BV5500 geladen is, alvorens je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het weer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Blackview BV5500 uit

Soms moet je een harde reset uitvoeren van je Blackview BV5500 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande fases uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult dan kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Blackview BV5500-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het inderdaad het Blackview BV5500-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te controleren of het scherm het niet meer doet, moet je je Blackview BV5500 weer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van Blackview BV5500 licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, betekent dit dat de Blackview BV5500 gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, wil dit zeggen dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het Blackview BV5500-scherm

Indien je in de voorgaande fase hebt kunnen bevestigen dat het Blackview BV5500-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het jammer genoeg noodzakelijk om het Blackview BV5500-scherm te vervangen. Hiervoor raden wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Blackview BV5500- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele opties.

Heeft je Blackview BV5500 water-of vochtschade?

Het gebeurt regelmatig dat dit de oorzaak is van een scherm dat niet goed werkt. Indien de Blackview BV5500 in het water is gevallen of als je onlangs in een behoorlijk waterige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Zo ja, kun je trachten je Blackview BV5500 lichtjes te verwarmen met een droger en hard op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan weleens het scherm in orde brengen.

Is de Blackview BV5500 gevallen?

Als je Blackview BV5500 kortgeleden gevallen is of als het scherm kapot is, komt daar waarschijnlijk het probleem van. We raden je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Indien je Blackview BV5500 de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een signaal zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Blackview BV5500 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. In dit geval raden wij je aan een Factory Reset uit te voeren.