Het kan gebeuren dat jij je BlackBerry KEYone wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is uiterst onaangenaam indien dit gebeurt, omdat de BlackBerry KEYone onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat best snel moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het BlackBerry KEYone-scherm niet aangaat, betekent niet noodzakelijk dat het te vernieuwen is. Teneinde je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we bedacht dit artikel te schrijven. We zullen eerst zien wat je moet doen als het scherm van je BlackBerry KEYone niet meer werkt. Vervolgens zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanblackberry-keyone

Wat te doen als je BlackBerry KEYone-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanraden te doen om het scherm van je BlackBerry KEYone te herstellen.

Controleer of je BlackBerry KEYone volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het onnozel lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de oorzaak van het probleem is. We bevelen je aan om te controleren of je BlackBerry KEYone goed is geladen. Echt, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er zeker van bent dat je BlackBerry KEYone geladen is, voordat je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog een keer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van BlackBerry KEYone uit

Misschien moet je een harde reset realiseren van je BlackBerry KEYone om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande stappen realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult vervolgens kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het BlackBerry KEYone-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het echt het BlackBerry KEYone-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je BlackBerry KEYone nogmaals aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van BlackBerry KEYone licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, toont dit aan dat de BlackBerry KEYone gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, beduidt dit dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het BlackBerry KEYone-scherm

Als je in de vorige fase hebt kunnen confirmeren dat het BlackBerry KEYone-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dat geval is het helaas nodig om het BlackBerry KEYone-scherm te verwisselen. Daarvoor bevelen wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een BlackBerry KEYone- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele opties.

Heeft je BlackBerry KEYone water-of vochtschade?

Het gebeurt herhaaldelijk dat dit de oorzaak is van een scherm dat slecht werkt. Als de BlackBerry KEYone in het water is gevallen of als je laatst in een zeer waterige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. In dat geval, kun je trachten je BlackBerry KEYone een beetje te verwarmen met een droger en hard op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan weleens het scherm weer goed maken.

Is de BlackBerry KEYone gevallen?

Als je BlackBerry KEYone onlangs gevallen is of als het scherm gebroken is, komt daar waarschijnlijk het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te verwisselen.

Zijn er andere signalen?

Als je BlackBerry KEYone de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een signaal zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je BlackBerry KEYone alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. In dit geval bevelen wij je aan een Factory Reset uit te voeren.