Het kan gebeuren dat jij je Asus Zenfone Zoom wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is zeer ellendig als dit gebeurt, omdat de Asus Zenfone Zoom nietswaardig is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat nogal snel moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Asus Zenfone Zoom-scherm niet aangaat, betekent niet noodzakelijk dat het te vervangen is. Door je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we bedacht dit artikel te schrijven. We zullen als eerste bekijken wat je moet uitvoeren als het scherm van je Asus Zenfone Zoom niet meer werkt. Vervolgens bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanasus-zenfone-zoom

Wat te doen als je Asus Zenfone Zoom-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanraden te doen om het scherm van je Asus Zenfone Zoom te repareren.

Controleer of je Asus Zenfone Zoom volledig is geladen

Ja, we weten dat het zot lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de oorzaak van het probleem is. We bevelen je aan om te checken of je Asus Zenfone Zoom goed is geladen. Werkelijk, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er zeker van bent dat je Asus Zenfone Zoom geladen is, voordat je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het weer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Asus Zenfone Zoom uit

Soms moet je een harde reset realiseren van je Asus Zenfone Zoom om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande fases realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult hierna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Asus Zenfone Zoom-scherm is dat niet meer aangaat

Het is belangrijk om te weten of het inderdaad het Asus Zenfone Zoom-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te controleren of het scherm het niet meer doet, moet je je Asus Zenfone Zoom weer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling waarnemen, een geluid horen of de LED van Asus Zenfone Zoom licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, toont dit aan dat de Asus Zenfone Zoom gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, betekent dit dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het Asus Zenfone Zoom-scherm

Indien je in de vorige stap hebt kunnen affirmeren dat het Asus Zenfone Zoom-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het helaas noodzakelijk om het Asus Zenfone Zoom-scherm te verwisselen. Daarvoor recommanderen wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Asus Zenfone Zoom- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele opties.

Heeft je Asus Zenfone Zoom water-of vochtschade?

Het gebeurt vaak dat dit de oorzaak is van een scherm dat slecht functioneert. Indien de Asus Zenfone Zoom in het water is gevallen of als je laatst in een behoorlijk vochtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Als dat het geval is, kun je trachten je Asus Zenfone Zoom wat te verwarmen met een droger en hard op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan weleens het scherm weer goed maken.

Is de Asus Zenfone Zoom gevallen?

Als je Asus Zenfone Zoom kortgeleden gevallen is of als het scherm kapot is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te verwisselen.

Zijn er andere signalen?

Indien je Asus Zenfone Zoom de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Asus Zenfone Zoom alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. Indien dat zo is adviseren wij je een Factory Reset uit te voeren.