Het kan gebeuren dat jij je Asus ZenFone Selfie wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is uiterst irritant als dit gebeurt, omdat de Asus ZenFone Selfie onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat redelijk vlug moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Asus ZenFone Selfie-scherm niet aangaat, zegt niet zozeker dat het te vernieuwen is. Om je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we besloten dit artikel te schrijven. We zullen eerst zien wat je moet gaan doen als het scherm van je Asus ZenFone Selfie niet meer werkt. En dan zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanasus-zenfone-selfie

Wat te doen als je Asus ZenFone Selfie-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Asus ZenFone Selfie te herstellen.

Controleer of je Asus ZenFone Selfie volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het dom lijkt, maar het gebeurt vaak dat dit de oorzaak van het probleem is. We raden je aan om te checken of je Asus ZenFone Selfie goed is geladen. Werkelijk, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er zeker van bent dat je Asus ZenFone Selfie geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het opnieuw laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Asus ZenFone Selfie uit

Af en toe moet je een harde reset uitvoeren van je Asus ZenFone Selfie om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande stappen uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult daarna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet het geval is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Asus ZenFone Selfie-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het inderdaad het Asus ZenFone Selfie-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te controleren of het scherm het niet meer doet, moet je je Asus ZenFone Selfie nog een keer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van Asus ZenFone Selfie licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, wijst dit aan dat de Asus ZenFone Selfie gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, wil dit zeggen dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het Asus ZenFone Selfie-scherm

Indien je in de voorgaande fase hebt kunnen bevestigen dat het Asus ZenFone Selfie-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dat geval is het helaas noodzakelijk om het Asus ZenFone Selfie-scherm te vernieuwen. Hiervoor raden wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Asus ZenFone Selfie- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen verschillende redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele mogelijkheden.

Heeft je Asus ZenFone Selfie water-of vochtschade?

Het gebeurt regelmatig dat dit de oorzaak is van een scherm dat slecht functioneert. Indien de Asus ZenFone Selfie in het water is gevallen of als je onlangs in een erg nattige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Als dat zo is, kun je proberen je Asus ZenFone Selfie lichtjes te verwarmen met een droger en hard op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan af en toe het scherm herstellen.

Is de Asus ZenFone Selfie gevallen?

Als je Asus ZenFone Selfie laatst gevallen is of als het scherm gebroken is, komt daar waarschijnlijk het probleem van. We raden je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vernieuwen.

Zijn er andere signalen?

Indien je Asus ZenFone Selfie de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Asus ZenFone Selfie alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. Als dit zo is adviseren wij je een Factory Reset uit te voeren.