Het kan gebeuren dat jij je Asus Zenfone Max wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is ontzettend naar wanneer dit gebeurt, omdat de Asus Zenfone Max onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat vrij vlug moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Asus Zenfone Max-scherm niet aangaat, zegt niet noodzakelijk dat het te vernieuwen is. Teneinde je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we besloten dit artikel op te schrijven. We zullen eerst zien wat je moet uitvoeren als het scherm van je Asus Zenfone Max niet meer werkt. En dan zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanasus-zenfone-max

Wat te doen als je Asus Zenfone Max-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanraden te doen om het scherm van je Asus Zenfone Max te repareren.

Controleer of je Asus Zenfone Max volledig is geladen

Ja, we weten dat het zot lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de oorzaak van het probleem is. We bevelen je aan om te controleren of je Asus Zenfone Max goed is geladen. Werkelijk, het gebeurt weleens dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er zeker van bent dat je Asus Zenfone Max geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nogmaals laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Asus Zenfone Max uit

Af en toe moet je een harde reset uitvoeren van je Asus Zenfone Max om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande stappen uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult dan kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Asus Zenfone Max-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het echt het Asus Zenfone Max-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je Asus Zenfone Max nog een keer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling voelen, een geluid horen of de LED van Asus Zenfone Max licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, betekent dit dat de Asus Zenfone Max gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, beduidt dit dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het Asus Zenfone Max-scherm

Indien je in de voorafgaande stap hebt kunnen bevestigen dat het Asus Zenfone Max-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het jammer genoeg nodig om het Asus Zenfone Max-scherm te verwisselen. Daarvoor bevelen wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Asus Zenfone Max- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige opties.

Heeft je Asus Zenfone Max water-of vochtschade?

Het gebeurt herhaaldelijk dat dit de oorzaak is van een scherm dat niet goed werkt. Indien de Asus Zenfone Max in het water is gevallen of als je kortgeleden in een zeer nattige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. In dat geval, kun je proberen je Asus Zenfone Max een beetje te verwarmen met een droger en stevig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan weleens het scherm herstellen.

Is de Asus Zenfone Max gevallen?

Als je Asus Zenfone Max laatst gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar waarschijnlijk het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te verwisselen.

Zijn er andere signalen?

Indien je Asus Zenfone Max de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Asus Zenfone Max alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. Indien dat zo is adviseren wij je een Factory Reset uit te voeren.