Het kan gebeuren dat jij je Asus ZenFone Laser wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is vreselijk onaangenaam als dit gebeurt, omdat de Asus ZenFone Laser ongeschikt is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat redelijk vlug moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Asus ZenFone Laser-scherm niet aangaat, zegt niet noodzakelijk dat het te vernieuwen is. Door je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we besloten dit artikel te schrijven. We zullen eerst zien wat je moet uitvoeren als het scherm van je Asus ZenFone Laser niet meer werkt. En dan zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanasus-zenfone-laser

Wat te doen als je Asus ZenFone Laser-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanraden te doen om het scherm van je Asus ZenFone Laser te repareren.

Controleer of je Asus ZenFone Laser volledig is geladen

Ja, we weten dat het stom lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de reden van het probleem is. We raden je aan om te controleren of je Asus ZenFone Laser goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er zeker van bent dat je Asus ZenFone Laser geladen is, alvorens je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het opnieuw laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Asus ZenFone Laser uit

Af en toe moet je een harde reset uitvoeren van je Asus ZenFone Laser om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande stappen uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult hierna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Asus ZenFone Laser-scherm is dat niet meer aangaat

Het is belangrijk om te weten of het inderdaad het Asus ZenFone Laser-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Om te verifiëren of het scherm het niet meer doet, moet je je Asus ZenFone Laser nog een keer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling voelen, een geluid horen of de LED van Asus ZenFone Laser licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, wijst dit aan dat de Asus ZenFone Laser gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, bedoelt dit dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het Asus ZenFone Laser-scherm

Als je in de voorgaande stap hebt kunnen affirmeren dat het Asus ZenFone Laser-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dat geval is het helaas noodzakelijk om het Asus ZenFone Laser-scherm te vervangen. Hiervoor bevelen wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Asus ZenFone Laser- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen diverse oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn een paar opties.

Heeft je Asus ZenFone Laser water-of vochtschade?

Het gebeurt herhaaldelijk dat dit de reden is van een scherm dat niet goed werkt. Als de Asus ZenFone Laser in het water is gevallen of als je kortgeleden in een erg vochtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. En als dat zo is, kun je proberen je Asus ZenFone Laser wat te verwarmen met een droger en stevig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan weleens het scherm weer goed maken.

Is de Asus ZenFone Laser gevallen?

Als je Asus ZenFone Laser kortgeleden gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar waarschijnlijk het probleem van. We raden je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Als je Asus ZenFone Laser de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Asus ZenFone Laser alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. Indien dat zo is adviseren wij je een Factory Reset uit te voeren.