Het kan gebeuren dat jij je Asus ZenFone Deluxe wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is vreselijk vervelend als dit gebeurt, omdat de Asus ZenFone Deluxe ongeschikt is als het scherm niet aangaat. Daarom is dit een probleem dat tamelijk snel moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Asus ZenFone Deluxe-scherm niet aangaat, betekent niet noodzakelijk dat het te vernieuwen is. Teneinde je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we bedacht dit artikel op te schrijven. We zullen als eerste bekijken wat je moet doen als het scherm van je Asus ZenFone Deluxe niet meer werkt. Daarna bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanasus-zenfone-deluxe

Wat te doen als je Asus ZenFone Deluxe-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Asus ZenFone Deluxe te herstellen.

Controleer of je Asus ZenFone Deluxe volledig is geladen

Ja, we weten dat het dom lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de oorzaak van het probleem is. We raden je aan om te checken of je Asus ZenFone Deluxe goed is geladen. Echt, het gebeurt weleens dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er van overtuigd bent dat je Asus ZenFone Deluxe geladen is, alvorens je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog eens laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Asus ZenFone Deluxe uit

Af en toe moet je een harde reset uitvoeren van je Asus ZenFone Deluxe om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande fases uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult vervolgens kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Asus ZenFone Deluxe-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het werkelijk het Asus ZenFone Deluxe-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Om te verifiëren of het scherm het niet meer doet, moet je je Asus ZenFone Deluxe nog een keer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling voelen, een geluid horen of de LED van Asus ZenFone Deluxe licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, wijst dit aan dat de Asus ZenFone Deluxe gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, beduidt dit dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het Asus ZenFone Deluxe-scherm

Indien je in de vorige fase hebt kunnen affirmeren dat het Asus ZenFone Deluxe-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het jammer genoeg noodzakelijk om het Asus ZenFone Deluxe-scherm te vervangen. Hiervoor raden wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Asus ZenFone Deluxe- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen diverse redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele opties.

Heeft je Asus ZenFone Deluxe water-of vochtschade?

Het gebeurt vaak dat dit de oorzaak is van een scherm dat slecht werkt. Indien de Asus ZenFone Deluxe in het water is gevallen of als je onlangs in een erg nattige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Zo ja, kun je proberen je Asus ZenFone Deluxe ietsje te verwarmen met een droger en flink op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan af en toe het scherm herstellen.

Is de Asus ZenFone Deluxe gevallen?

Als je Asus ZenFone Deluxe onlangs gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We raden je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Indien je Asus ZenFone Deluxe de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Asus ZenFone Deluxe alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. Als dit zo is raden wij je aan een Factory Reset te realiseren.