Het kan gebeuren dat jij je ASUS Zenfone 7 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is vreselijk ellendig als dit gebeurt, omdat de ASUS Zenfone 7 nietswaardig is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat tamelijk vlug moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het ASUS Zenfone 7-scherm niet aangaat, betekent niet zozeker dat het te vervangen is. Teneinde je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we bedacht dit artikel op te schrijven. We zullen eerst bekijken wat je moet uitvoeren als het scherm van je ASUS Zenfone 7 niet meer werkt. Vervolgens bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanasus-zenfone-7

Wat te doen als je ASUS Zenfone 7-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanraden te doen om het scherm van je ASUS Zenfone 7 te repareren.

Controleer of je ASUS Zenfone 7 volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het dom lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de reden van het probleem is. We adviseren je om te checken of je ASUS Zenfone 7 goed is geladen. Echt, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er van overtuigd bent dat je ASUS Zenfone 7 geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het weer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van ASUS Zenfone 7 uit

Soms moet je een harde reset realiseren van je ASUS Zenfone 7 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande fases realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult vervolgens kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het ASUS Zenfone 7-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het echt het ASUS Zenfone 7-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Om te verifiëren of het scherm het niet meer doet, moet je je ASUS Zenfone 7 nogmaals aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling voelen, een geluid horen of de LED van ASUS Zenfone 7 licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, laat dit zien dat de ASUS Zenfone 7 gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, betekent dit dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het ASUS Zenfone 7-scherm

Als je in de voorgaande fase hebt kunnen bevestigen dat het ASUS Zenfone 7-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dat geval is het jammer genoeg onvermijdelijk om het ASUS Zenfone 7-scherm te vervangen. Hiervoor raden wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een ASUS Zenfone 7- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige mogelijkheden.

Heeft je ASUS Zenfone 7 water-of vochtschade?

Het gebeurt herhaaldelijk dat dit de reden is van een scherm dat slecht werkt. Als de ASUS Zenfone 7 in het water is gevallen of als je kortgeleden in een behoorlijk nattige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Als dat zo is, kun je trachten je ASUS Zenfone 7 wat te verwarmen met een droger en stevig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan af en toe het scherm in orde brengen.

Is de ASUS Zenfone 7 gevallen?

Als je ASUS Zenfone 7 onlangs gevallen is of als het scherm kapot is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Als je ASUS Zenfone 7 de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je ASUS Zenfone 7 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. Zo ja bevelen wij je aan een Factory Reset te realiseren.