Het kan gebeuren dat jij je Asus Zenfone 5 2018 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is vreselijk irritant als dit gebeurt, omdat de Asus Zenfone 5 2018 onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat best snel moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Asus Zenfone 5 2018-scherm niet aangaat, zegt niet noodzakelijk dat het te vervangen is. Teneinde je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we besloten dit artikel op te schrijven. We zullen eerst zien wat je moet uitvoeren als het scherm van je Asus Zenfone 5 2018 niet meer werkt. Daarna zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanAsus-Zenfone-5-2018

Wat te doen als je Asus Zenfone 5 2018-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanraden te doen om het scherm van je Asus Zenfone 5 2018 te repareren.

Controleer of je Asus Zenfone 5 2018 volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het zot lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de oorzaak van het probleem is. We adviseren je om te checken of je Asus Zenfone 5 2018 goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er zeker van bent dat je Asus Zenfone 5 2018 geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nogmaals laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Asus Zenfone 5 2018 uit

Af en toe moet je een harde reset uitvoeren van je Asus Zenfone 5 2018 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande fases uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult hierna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Asus Zenfone 5 2018-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het werkelijk het Asus Zenfone 5 2018-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te verifiëren of het scherm het niet meer doet, moet je je Asus Zenfone 5 2018 nog een keer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van Asus Zenfone 5 2018 licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, betekent dit dat de Asus Zenfone 5 2018 gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, beduidt dit dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het Asus Zenfone 5 2018-scherm

Indien je in de voorgaande stap hebt kunnen affirmeren dat het Asus Zenfone 5 2018-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dat geval is het helaas onvermijdelijk om het Asus Zenfone 5 2018-scherm te vervangen. Hiervoor adviseren wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Asus Zenfone 5 2018- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele mogelijkheden.

Heeft je Asus Zenfone 5 2018 water-of vochtschade?

Het gebeurt regelmatig dat dit de oorzaak is van een scherm dat slecht functioneert. Indien de Asus Zenfone 5 2018 in het water is gevallen of als je onlangs in een behoorlijk regenachtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Als dat zo is, kun je trachten je Asus Zenfone 5 2018 lichtjes te verwarmen met een droger en hard op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan af en toe het scherm weer goed maken.

Is de Asus Zenfone 5 2018 gevallen?

Als je Asus Zenfone 5 2018 laatst gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Indien je Asus Zenfone 5 2018 de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Asus Zenfone 5 2018 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. Zo ja bevelen wij je aan een Factory Reset te realiseren.